Ο Βασίλης Καλλίδης ετοιμάζει το δεύτερο τόμο του βιβλίου του Άθενς Σπεσιάλ, ενώ έχει βρει ήδη το βιομηχανικό χώρο που θα στεγάσει το νέο του εστιατόριο. Τον βλέπουμε στην εκπομπή Νόστιμη Γη, στον Alpha.
«Τα μαρόν γλασέ μού θυμίζουν τη μητέρα μου, η οποία κάθε Χριστούγεννα γέμιζε με αυτά τη φοντανιέρα. Στα μάτια μας τα χρωματιστά χαρτάκια, όπου ήταν τυλιγμένες οι νόστιμες μπουκιές κάστανου, φάνταζαν σαν μεγάλα διαμάντια! Για μένα, τα λευκά γλυκά είναι το απόλυτο must των Χριστουγέννων. Κι επειδή κανείς πια δεν έχει πολύ χρόνο για να περνάει στην κουζίνα, μου αρέσει να προτείνω εύκολες συνταγές»
Υλικά (για 6 άτομα)
2 δίσκοι ψημένης
μαρέγκας
600 γραμμ. σαντιγί
2 κεσεδάκια μασκαρπόνε
16 μαρόν γλασέ
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το μασκαρπόνε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι για να μαλακώσει. Ακουμπάμε τη μία μαρέγκα σε πιατέλα και απλώνουμε το μασκαρπόνε. Θρυμματίζουμε τα μισά μαρόν γλασέ από πάνω και καλύπτουμε με τη δεύτερη μαρέγκα. Απλώνουμε από πάνω τη σαντιγί και στολίζουμε με τα υπόλοιπα μαρόν γλασέ. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο κακάο.
Δείτε κι άλλες συνταγές από γνωστούς chefs στο νέο τεύχος που κυκλοφορεί στα περίπτερα.
Διαβάστε ακόμα:
Christmas shopping: Αποκτήστε τις πιο ωραίες κοντές φούστες για τις γιορτές
Get the look: Αντιγράψτε το σύνολο της Marion Cotillard
Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad