Το μυστήριο της σεξομολόγησης

Δεν είναι πάντα εύκολο να μιλήσεις για το σεξ, ειδικά με τον άμεσα ενδιαφερόμενο. Γι’ αυτό, είπαμε να σε βγάλουμε από τη δύσκολη θέση και ζητήσαμε τη βοήθεια του εντεταλμένου μας συντάκτη, Μάριου Κουράκη. Τον βάλαμε να ρωτήσει φίλους –ή μη– τι τους φτιάχνει στο κρεβάτι και τι θα ήθελαν να τους κάνεις, αλλά ντρέπονται να σου το ζητήσουν.

Από την Κλειώ Νικολάου

Όταν πήραμε την απόφαση να κάνουμε μια έρευνα γύρω από τη σεξουαλική ζωή και τις προτιμήσεις των αντρών, δεν ήμασταν σίγουρες για το τι απαντήσεις θα παίρναμε. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι παίρνουν τέτοια θέματα μόνο στην πλάκα. Το αποτέλεσμα; Οι συμμετέχοντες μας εξέπληξαν ευχάριστα, ανοίγοντας την καρδιά και το μυαλό τους χωρίς φόβο, αλλά με γενναίες δόσεις πάθους. Πολλές από τις απαντήσεις που μας έδωσαν μας έκαναν να χαμογελάσουμε (η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν πιστεύαμε πως μπορεί να τους φτιάχνουμε την ώρα που λιώνουμε πάνω στο yoga mat), άλλες να απορήσουμε (ρε παιδιά, χαλαρώστε λιγάκι με το τρίο). Πάντως, όλες μας βοήθησαν να αποκτήσουμε πιο καθαρή εικόνα για το τι θα ήθελαν να γίνεται στο κρεβάτι (ή το αυτοκίνητό τους). Στη συνέχεια, θα βρεις εξομολογήσεις-φωτιά (γένους αρσενικού), αλλά και δοκιμασμένους τρόπους για να κάνεις τον οργασμό του συντρόφου σου να μην ξέρει πού να κρυφτεί.

Η εξομολόγηση: «Πολλές φορές προτιμώ να φλερτάρω από το να κάνω σεξ». -Κώστας, 24.

Η Λύτρωση: Δοκίμασε νέα προκαταρκτικά: Άρχισε μ’ ένα παιχνίδι που περιλαμβάνει πολλή επίδειξη και καθόλου επαφή. Δείξ’ του πώς σου αρέσει να σε αγγίζουν και μετά ζήτα του να κάνει το ίδιο. «Αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος ώστε να μάθει ο ένας στον άλλον τι τον ερεθίζει» λέει η Emily Morse, ειδική σε θέματα σεξ και σχέσεων.

Η εξομολόγηση: «Έχω αρχίσει να προβληματίζομαι με τον γάμο μου, αφού τελευταία δεν κάνουμε συχνά σεξ». -Βασίλης, 28.

Η λύτρωση:  Η αλήθεια να λέγεται. Μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex Research, βρήκε ότι τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια είναι πιο τρυφερά μεταξύ τους και κάνουν συχνά σεξ. Ο λόγος; Υπάρχει ένα ευχάριστο συναίσθημα, που συνδέεται με το να κάνεις το άλλο σου μισό ευτυχισμένο. Πετυχαίνοντας κάτι τέτοιο έχεις κι εσύ όφελος.

Η εξομολόγηση: «Γουστάρω όταν η γυναίκα παίρνει τον έλεγχο». -Φίλιππος, 29.

Η λύτρωση:  Οι άντρες τη βρίσκουν όταν η συστολή σου εξαφανίζεται μαζί με τα ρούχα σου, αλλά το να πάρεις τον ρόλο της αφέντρας στο κρεβάτι μπορεί να τους φανεί περίεργο» λέει η Yvonne Fulbright, σεξολόγος. Η ίδια, μάλιστα, σου προτείνει να ακολουθήσεις πιο δημοκρατικές διαδικασίες. Ζήτα, λοιπόν, τη γνώμη του. «Έτσι σιγουρεύεσαι ότι θα απολαύσει αυτήν την εμπειρία» καταλήγει

Η εξομολόγηση: «Θέλω να κάνουμε τρίο μαζί με μια φίλη της» -Αλέξης, 32.

Η λύτρωση: Η επιθυμία-όνειρο των περισσότερων αντρών που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν να φέρεις ακόμα μια γυναίκα στο κρεβάτι σας. Μην τρομάζεις, όμως, μιας και δεν είναι απαραίτητο να την κάνεις πράξη. «Ελάχιστα είναι τα ζευγάρια που θα το δοκιμάσουν αυτό χωρίς να δημιουργηθούν συναισθήματα ζήλιας και θυμού» επισημαίνει η Fulbright.

Η εξομολόγηση: «Γουστάρω να μιλάω βρόμικα στο κρεβάτι, αλλά αν αυτό δεν έρθει φυσικά, τότε είναι αρκετά δύσκολο να το ζητήσω από την παρτενέρ μου».  -Ηλίας, 38.

Η λύτρωση: Αρχίστε να μιλάτε βρόμικα πριν φτάσετε στο κρεβάτι» συμβουλεύει η Melissa Richman, ειδική σε θέματα σχέσεων. Κατά τη διάρκεια ενός ρομαντικού δείπνου, ρώτα τον τι τον φτιάχνει στο σεξ. Επίσης, αυτή είναι καλή ευκαιρία να του πεις κι εσύ τι σου αρέσει. Αργότερα, λοιπόν, όταν θα πλησιάζετε στο κρεβάτι, πες του με σέξι ύφος κάποια από τα πράγματα που σου ανέφερε προηγουμένως. Θα εκπλαγείς ευχάριστα από το πόσο μπορεί να τον ανάψει μια σχετικά απλή φράση, όπως το «ώστε σου αρέσει να…»

Η εξομολόγηση: «Είτε είχε τρεις, είτε τριάντα τρεις πρώην, για μένα είναι πολλοί. Αντιθέτως, θέλω να είναι cool με τον εξωφρενικά μεγάλο αριθμό των δικών μου πρώην ερωτικών συντρόφων και φυσικά να μην τον αμφισβητήσει». -Παύλος, 44.

Η λύτρωση: Θέλει να μάθει πόσοι ήταν οι ερωτικοί σύντροφοί σου πριν από εκείνον; Καλό θα ήταν να αποφεύγεις τέτοιου είδους συζητήσεις. «Δεν υπάρχει λόγος ο σύντροφός σου να ξέρει τα πάντα για το ερωτικό παρελθόν σου» αναφέρει η Morse. Αν εξακολουθήσει να ρωτάει, πες του την αλήθεια. Μη διστάσεις, μάλιστα, να τον ρωτήσεις τι ακριβώς θέλει να μάθει και πώς μπορούν οι συγκεκριμένες πληροφορίες να του φανούν χρήσιμες.

Η εξομολόγηση: «Θέλω να καταγράψω με κάμερα την ερωτική μας πράξη και να τη δούμε μαζί αργότερα». -Φώτης, 25.

Η λύτρωση: Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine δείχνει ότι όταν οι άντρες βλέπουν εικόνες με σεξουαλικό περιεχόμενο, ενεργοποιείται ένα εκτεταμένο δίκτυο νευρώνων. Ενεργοποίησε εσύ το δικό του πατώντας play.

Οι μεγαλύτερες ανασφάλειες του

Οι άντρες μπορεί να αισθανθούν εξαιρετικά άβολα. Πολλοί από τους συμμετέχοντες της έρευνας παραδέχτηκαν ότι έχουν το άγχος των επιδόσεων στο κρεβάτι. Γι’ αυτό, καλό είναι να ξέρεις τρόπους που χαλαρώνουν τον σύντροφό σου. «Την ώρα του σεξ, δώσε του να καταλάβει αν σου αρέσει ή σε ερεθίζει αυτό που κάνει» επισημαίνει ο Abraham Morgentaler, συγγραφέας του Why Men Fake It. Επίσης, το 44% των αντρών που συμμετείχαν στην έρευνα είπαν ότι ο μεγαλύτερος φόβος τους κατά τη διάρκεια του σεξ είναι η πρόωρη εκσπερμάτωση. Αυτό είναι ένα φαινόμενο που μπορείς να περιορίσεις κόβοντας απλώς τη φόρα του παρτενέρ σου. «Οι περισσότεροι άντρες πιστεύουν ότι μια επιτυχημένη σεξουαλική πράξη περιλαμβάνει αδιάκοπη ορμητική διείσδυση» λέει ο Morgentaler. Από την άλλη, δεν μπορούν να καταλάβουν ότι το μοναδικό πράγμα που πετυχαίνουν μ’ αυτό τον τρόπο είναι να τελειώσουν ακόμα πιο γρήγορα. Πες του πόσο σε ερεθίζει να τον νιώθεις μέσα σου. Έτσι, θα ανέβει η αυτοπεποίθησή του και θα βελτιωθεί η ικανότητά του να ελέγχει το πότε θα τελειώσει.