Το avocado toast είναι το ιδανικό Κυριακάτικο πρωινό

Photo by Gaby Yerden on Unsplash

Τα τελευταία χρόνια, το avocado έχει γίνει το απόλυτο food trend. Όλο και περισσότεροι το εντάσσουν στη διατροφή τους, μέσω μιας πληθώρας συνταγών. Μπορούμε να το προσθέσουμε στο πρωινό, σε σαλάτες ακόμα και σε επιδόρπια με τη μορφή mousse. Εκτός από την ευχάριστη γεύση του, το avocado είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Ο συγκεκριμένος καρπός βοηθάει στη μείωση του κοιλιακού λίπους και της κακής χοληστερόλης.

Photo by Thought Catalog on Unsplash

Οι έρευνες μάλιστα αποδεικνύουν ότι η συστηματική κατανάλωσή του, μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Επιπλέον, πρόκειται για ένα τρόφιμο το οποίο προσφέρει κορεσμό. Αυξάνονται έτσι οι πιθανότητες να νιώθουμε πιο χορτάτοι μετά την κατανάλωσή του και να μην πεινάμε τόσο, μέχρι το επόμενο γεύμα μας.

Caprese salad: Η ιστορία και η αυθεντική συνταγή της διάσημης ιταλικής σαλάτας

Πώς λοιπόν μπορούμε να το δοκιμάσουμε; Το avocado toast είναι ο ιδανικός τρόπος, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο ευέλικτα πιάτα. Μπορούμε να το απολαύσουμε ως πρωινό, brunch, ελαφρύ γεύμα στο γραφείο, απογευματινό snack ή γρήγορο βραδινό. Οι πιθανοί συνδυασμοί είναι αμέτρητοι και άκρως ινσταγκραμικοί.

Το french toast είναι το πιο λαχταριστό πρωινό

Ακολουθεί μια εύκολη και γευστική συνταγή:

Υλικά 

  • 4-6 φέτες ψωμί
  • 2 ώριμα avocado
  • 2 αυγά προαιρετικά
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 2 φέτες κίτρινο τυρί
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ πολτοποιήστε τα avocado με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό λεμονιού, το κόκκινο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη σκόνη σκόρδου, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ψήστε τις φέτες ψωμιού και όταν γίνουν τραγανές, απλώστε το μείγμα από πάνω. Τέλος, τοποθετείστε μια φέτα κίτρινου τυριού και ένα βραστό αυγό. Καλή απόλαυση!