Τυρόπιτα με σουσάμι

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου.

2. Σε ένα μπολ λιώνουμε τι φέτα πολύ καλά με πιρούνι, προσθέτουμε την μοτσαρέλα και το ψιλό κομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά.

3. Στο μίξερ βάζουμε την πιπεριά με το γάλα την λιώνουμε και την προσθέτουμε στο μπολ με τα τυριά. Ανακατεύουμε καλά και σπάμε τα αβγά. Ξανανακατεύουμε και ρίχνουμε το άσπρο πιπέρι και το αλεύρι.

4. Αλείφουμε ένα παραλληλόγραμμο πυρίμαχο με καλαμποκέλαιο και βάζουμε 4 φύλλα κρούστας αφήνοντας να εξέχουν (προς τα έξω).

5. Προσθέτουμε το μείγμα μας και ξαναβάζουμε άλλα 4 φύλλα τυλίγουμε τις άκρες πρώτα τις κάθετες και μετά τις οριζόντιες για να κλείσουμε την πίτα.

6. Αλείφουμε με ένα βουρτσάκι όλη την επιφάνεια και στη μέση πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε για 30 λεπτά.

 

ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο φύλλο κρουστά
400 γρ. φέτα
200 γρ. μοτσαρέλα (τριμμένη)1 μάτσο μαϊντανό (ψιλό κομμένο)
1 πράσινη πιπεριά
άσπρο πιπέρι
4 αβγά
1/4 φλυτζ. γάλα
4 κουτ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ. σουσάμι
λίγο καλαμποκέλαιο για άλειμμα

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα