Θέλετε να είστε δημοφιλείς; Να ένας απλός τρόπος για να είστε το επίκεντρο της προσοχής

Θέλετε είστε δημοφιλείς και να κάνετε φίλους; Ο κωμικός χαρακτήρας είναι καλύτερο όπλο σας, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του University College London, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Human Nature. Το γέλιο, φαίνεται ότι, έχει αποτέλεσμα επειδή κάνει τους ανθρώπους να εκμυστηρεύονται ο ένας στον άλλο, να ανοίγονται και να μοιράζονται τις προσωπικές λεπτομέρειες που αποτελούν τα θεμέλια μιας νέας σχέσης.

Στη μελέτη, έγινε προβολή βίντεο σε ομάδες μαθητών. Εκείνοι που είδαν το κωμικό βίντεο, οι οποίοι γέλασαν περισσότερο, αυτοί ήταν και πιο πιθανό να εμπιστευτούν τους άλλους. Πιστεύεται ότι οι δομικές επιδράσεις του γέλιου στη σχέση, δεν σας κάνουν απλά να αισθάνεστε καλύτερα, αλλά ανεβάζουν και τα επίπεδα της ενδορφίνης που έχει να κάνει με την καλή διάθεση.

‘Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η οικειότητα που έχει να κάνει με τις αποκαλύψεις είναι σημαντικά υψηλότερη μετά από γέλιο από ότι σε κατάσταση ελέγχου, προτείνοντας ότι αυτή η επίδραση μπορεί να οφείλεται, τουλάχιστον μερικώς, στο ίδιο το γέλιο και όχι απλά σε μια αλλαγή σε θετική επίδραση,’ γράφουν οι συγγραφείς της μελέτης. Έτσι την επόμενη φορά που θα έχετε να χτίσετε μια σχέση, ρίξτε ένα ή δύο αστεία. Υπάρχει και ένα δεύτερο καλό: Αν δεν γελάσουν με τα αστεία σας, αυτό σημαίνει πως δεν θα είναι καλοί φίλοι.

Διαβάστε ακόμη: 

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram