Το Θάμα: Ένα οικογενειακό εστιατόριο που θα θέλεις να επισκέπτεσαι συνεχώς

Το Θάμα, ένα οικογενειακό εστιατόριο με μεσσηνιακή κουζίνα στο Χολαργό, είναι εδώ για να σου πάρει τα μυαλά και να κάνει την όρεξή σου να ανοίξει στο λεπτό.

Η δημιουργικότητα της Μαντώς Ηλιοπούλου, της μαμάς και μαγείρισσας που βρίσκεται πίσω από το Θάμα, είναι μοναδική. Η μπαμπανάτσα της – ντομάτα με ελαιόλαδο, ρίγανη και φέτα πάνω σε ψωμί – τα χορταράκια της θάλασσας, κάτι φύκια που τα έχουν μόνο αν τα βρουν, οι ομελέτες με αγκινάρες και οβριές όταν είναι στον καιρό τους, η γουρουνοπούλα που τη φτιάχνουν θεϊκά και το φοβερό τσίπουρό τους είναι μερικά από τα πράγματα για τα οποία πρέπει να επισκεφτείς το εστιατόριο.

Πρόσφατα το Θάμα ανανεώθηκε, ομόρφυνε και κάτω από τη φροντίδα την Νάνσυς Παπαζώη, της αρχιτεκτόνισσας που ανέλαβε την ανακαίνισή του, έγινε πιο χρωματιστό και μοντέρνο.

thama, estiatoria, xolargos

Η κουζίνα ανανεώθηκε κι εκείνη γιατί πλέον η Μαντώ έχει μαζί της την Έλενα Μπαρμπέα, άλλη μια «νόστιμη» μαγείρισσα. Δίπλα στη γουρουνοπούλα και την κατσικομακαρονάδα, λοιπόν, το λαγωτό από κουνέλι με κρούστα από σφέλλα Μεσσηνίας, τα κεφτεδάκια φούρνου με πουρέ από πατάτες φούρνου, τα κελέμια (κρεμμύδια γεμιστά με κιμά και σάλτσα από φρέσκια ντομάτα), ο μπακαλιάρος σκορδαλιά πάνω σε χαρουπόψωμο, ο πύργος με τηγανίτες και το λουκούμι κατσικάκι σε στρώσεις και οι τραβηχτές – μανιάτικες πιτούλες του τηγανιού – με ζουμερά κομμάτια χοιρινού και σάλτσα φέτας, κάνουν πλέον την εμφάνισή τους στο τραπέζι του κάθε τυχερού που θα επιλέξει να τα δοκιμάσει.

 thama, estiatoria, xolargos

Τα γλυκά τους είναι από τα χέρια του Θάνου Ηλιόπουλου ενώ αυτά που ξεχωρίζουν είναι τα παγωτά και η τάρτα λεμονιού!

Αν θέλεις, λοιπόν, να φας καλά πρέπει να επισκεφτείς το Θάμα. Μία δοκιμή θα σε πείσει!

Διαβάστε επίσης:

Playing dress up: Συνδυάζουμε 8 φορέματα με 8 χτενίσματα

Supermodel beauty: Μάθαμε τι θα πάρουν μαζί τους στις διακοπές τα πιο διάσημα μοντέλα

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad