Το texting κάνει κακό στη στάση του σώματός σας. Δείτε τι ακριβώς συμβαίνει στη σπονδυλική σας στήλη

Το κινητό σας μπορεί να οδηγεί σε άσχημη στάση σώματος και πόνο στην πλάτη και το λαιμό. Δείτε τι πραγματικά συμβαίνει με το ελαφρύ σκύψιμο του κεφαλιού σας προς τα κάτω.. κίνηση που κάνετε κάθε φορά που στέλνετε μήνυμα με το κινητό σας.

Σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Surgical Technology International μελετήθηκε η ποσότητα της επιβάρυνσης που δέχεται η σπονδυλική σας στήλη ανάλογα με την κλήση στην οποία βρίσκεστε. Όταν η κλήση είναι μηδενική, ο λαιμός σας κρατάει το πραγματικό βάρος του κεφαλιού σας (περίπου 5-6 κιλά). Όσο, όμως, αυξάνεται η κλήση προς τα μπρος, το βάρος του κεφαλιού σας αυξάνεται. Στις 15 μοίρες, η σπονδυλική σας στήλη σηκώνει βάρος 13 κιλών ενώ στις 60 μοίρες, σηκώνει βάρος 30 κιλών.

Όσο περνούν οι μέρες αυτό το έξτρα βάρος μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα που μπορεί να καταλήξουν και σε εγχείρηση.

Προσπαθήστε να κοιτάτε το κινητό σας στην ευθεία του προσώπου σας έτσι ώστε να μην δημιουργείτε κλήση στον λαιμό και τον αυχένα σας. Το καλύτερο είναι να σηκώνετε το κινητό σας στο ύψος του προσώπου σας και να χαμηλώνετε λίγο τα μάτια σας παρά να σκύβετε συνεχώς προς τα κάτω.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος δημιουργός λανσάρει -επιτέλους- παπούτσια;

H Cara Delevingne και ο Pharell Williams τραγουδούν μαζί στην ταινία της Chanel

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram