Τέλειο σώμα με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο

Κάπου στα μέσα της άνοιξης όλοι σπεύδουμε σε γυμναστήρια, γήπεδα, πισίνες, αίθουσες χορού κ.λπ. γιατί η ώρα της παραλίας πλησιάζει. Το end game είναι ξεκάθαρο. Το πρόβλημα είναι το φθινόπωρο και ο χειμώνα (όποια σκέφτηκε «κάθομαι σπίτι μου και τρώω» να σηκώσει το χέρι της), που χρειάζεσαι ένα καλό κίνητρο να συνεχίσεις την άσκηση -ναι, ακόμα κι όταν έξω φυσάει και βρέχει. Το κίνητρο εδώ είναι το ίδιο το είδος της άσκησης. Κι εμείς ανακαλύψαμε μια εκδοχή της που σου φτιάχνει σώμα, διάθεση και χορευτικές ικανότητες, στο Hobnob στα νότια προάστια (Πρίγκιπος Πέτρου 39, Γλυφάδα). Λέγεται Lindy Hop και είναι ο χορός της μουσικής swing (ξεσηκωτικό είδος jazz). Γεννήθηκε στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης τις δεκαετίες 1920 και ’30 από Αφροαμερικανούς χορευτές, σε γνωστές αίθουσες και θέατρα όπως το Cotton Club ή το Savoy Ballroom. Εκεί μαύροι και λευκοί χόρευαν μαζί αγνοώντας του φυλετικούς διαχωρισμούς, που αποτελούσαν καθεστώς την εποχή εκείνη. Όλοι έρχονταν πιο κοντά ξεπερνώντας τις διαφορές τους. Όλοι στροβιλίζονταν σε ρυθμούς swing ακούγοντας μεγάλα μουσικά ονόματα όπως o Cab Calloway, o Duke Ellington και ο Count Bassie. Σας ακούγεται ωραίο; Προσθέστε φανταστικό vintage styling και ένα γενικότερο κίνημα που έχει ξαναφέρει στο προσκήνιο το Lindy Hop με μπάντες νέο-swing.

donata1

Βασικό χαρακτηριστικό του χορού αυτού είναι η ρυθμικότητα, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χορευτές να εμπνευστούν από τη Jazz μουσική και να αυτοσχεδιάσουν στο άκουσμά της. Με αυτό τον τρόπο η εξέλιξη δε σταματά ποτέ και οι χορευτές μπορούν να δημιουργούν και να γεννούν ρυθμούς όπως τα μουσικά όργανα σε μια ορχήστρα. Και όλα αυτά σε ζεύγη (socializing anyone?), γεννώντας μια χορευτική και άκρως διασκεδαστική επικοινωνία! Σκεφτείτε και κάτι άλλο. Το Lindy Hop δεν έχει μόνο ρετρό χαρακτήρα αλλά και επίκαιρο. Οι άνθρωποι χόρευαν τότε για να ξεπεράσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας, την οικονομική κρίση στην Αμερική και όλη αυτή η swing περίοδος ήταν η ψυχική τους άνοιξη. Έτσι και σήμερα ο χορός αυτός μας δίνει έναν λόγο να χαμογελάμε και να είμαστε αισιόδοξοι! Το Lindy Hop, πολλοί λένε, είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία.

17972189_10155024309127534_5499885543642600872_o

Και μιλώντας για ψυχική ευεξία, το Hobnob και η Δονάτα Λεκατσά, το sunshine κορίτσι που το εμπνεύστηκε, στοχεύουν ακριβώς εκεί (άλλωστε, στην αγγλική γλώσσα αυτό σημαίνει «κοινωνικοποιούμαι, κάνω παρέα») με πολλές διαφορετικές δραστηριότητες (συν διάφορα σεμινάρια υγείας και ευεξίας ή συναντήσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα): διαφορετικά είδη yoga για ενήλικες, παιδική yoga και εγκυμοσύνης, yoga για την ώριμη ηλικία. Ακόμα, pilates mat, μουσικοκινητική για παιδιά και φυσικά χορό -εκτός από το Lindy Hop, έχει και afro-brazilian για τους λάτρεις της αφρικανικής και βραζιλιάνικης κουλτούρας. O χώρος δημιουργήθηκε για να θυμίζει σπίτι με τη ζεστασιά και την ιδιωτικότητα ενός πραγματικού σπιτιού, ενώ τα τμήματα είναι ολιγομελή για να δίνεται προσοχή στην ιδιαιτερότητα και την ανάγκη του κάθε ατόμου.

Το μότο του χώρου αποτελείται από τρεις λέξεις. Twist. Stretch. Heal. Ό,τι πρέπει για αυτή τη σεζόν!

Για πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram