Τεχνολογία αιχμής – Τουρισμός περιωπής

Το πολυτελές οικολογικό θέρετρο Kisawa στην Μοζαμβίκη, δημιουργήθηκε με χρήση της τελευταίας τεχνολογίας 3D τρισδιάστατης εκτύπωσης και αποτελεί σύλληψη και πρωτοβουλία της Nina Flohr, κόρης του Thomas Flohr, Ελβετού δισεκατομμυριούχου, ιδρυτή της ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας VistaJet.

Η μέθοδος της τρισδιάστατης εκτύπωσης, που αποτελεί το μέλλον στις βιομηχανικές και όχι μόνον κατασκευές, χρησιμοποιήθηκε επιλεκτικά σε αυτό το άκρως πολυτελές spa που ανεγέρθηκε σε ένα τοπίο με πολλούς αμμόλοφους, πρόκειται δε να εγκαινιαστεί τον προσεχή Ιούλιο.

Το συγκρότημα, που αποτελείται από συνολικά 12 bungalows διαφορετικών χωρητικοτήτων, αναπτύσσεται σε μια έκταση 3000 στρεμμάτων που περιλαμβάνει δασική επιφάνεια, αμμόλοφους φυσικά, αλλά και θεσπέσιες παραλίες με υπέροχα νερά. Ακόμη, εδώ προσφέρονται ειδικές φυσικές θεραπείες, παραδοσιακή κινεζική ιατρική και η τεχνική της ινδικής  Ayurveda.

“Θεώρησα σημαντικό να εισαγάγω ένα επίπεδο φιλοξενίας αληθινά πρωτόγνωρο” αποκαλύπτει με την ιδιότητα της δημιουργικής διευθύντριας του έργου η Flohr. “Σκοπός μας είναι μια πολυτέλεια που πηγάζει από το φυσικό περιβάλλον, η αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας και ο άπλετος περιβάλλων χώρος, συνάμα όμως η εξασφάλιση ιδιωτικότητας σε κάθε εκλεκτό φιλοξενούμενό μας”, συμπληρώνει.

Η σχεδίαση και η υλοποίηση του spa έχει γίνει με γνώμονα τον σεβασμό του τοπίου, της ντόπιας κουλτούρας και της γενικότερης ταυτότητας της Μοζαμβίκης, ώστε να αποτελέσει ένα ταιριαστό συμπλήρωμα της τουριστικής της υποδομής.

Ο καθένας καλείται να βρει εδώ τον προσωπικό του ρυθμό, να εναρμονιστεί με την εμφανή αρχιτεκτονική “ροή” που χαρακτηρίζει εξωτερικά όσο και εσωτερικά την όλη κατασκευή και να ανακαλύψει ανάλογα με την δική του ιδιοσυστασία τα μυστικά και τη μαγεία που κρύβεται στην ιστορία και στη φυσική καλλονή της χώρας αυτής.

Σε συνεργασία δε με το μη κερδοσκοπικό κέντρο επιστημονικών ερευνών ‘The Bazaruto Center for Scientific Studies’, που μελετά και συντηρεί την πλούσια θαλάσσια ζωή της περιοχής, 150 είδη πουλιών και 5 είδη χελωνών, η Flohr φρόντισε ώστε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της μονάδας της να είναι το ελάχιστο δυνατόν!

Από τη Μαρία Αρβανιτοπούλου