Tarte tatin με φέτα και κεφαλογραβιέρα ΔΩΔΩΝΗ

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°Κελσίου.

2. Βάζουμε σε ένα μπολάκι τη ζάχαρη με το ξίδι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 10 λεπτά.

3. Σε ένα ταψί με στεφάνι διάμετρο 16 βάζουμε το μίγμα με το μπαλσάμικο και αφού έχουμε πλύνει τα ντοματίνια, βγάζουμε τα κοτσάνια και τοποθετούμε ένα ένα με το κάτω μέρος προς τα κάτω και στοιβάζουμε από έξω προς τα μέσα.

4. Τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο από κάτω και γύρω γύρω και ψήνουμε για 5 λεπτά.

5. Εν τω μεταξύ, λιώνουμε τη φέτα σε ένα μπολ με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το αυγό και το πιπέρι και στην συνέχεια την τριμμένη κεφαλογραβιέρα, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

6. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο και τους προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά και μόλις περάσουν τα 5´ και βγάλουμε το ταψί με τα ντοματίνια βάζουμε με προσοχή την πιπέρια.

7. Αμέσως μετά απλώνουμε το μίγμα με τα τυριά με το πιρούνι, ισιώνουμε, και στη συνέχεια περνούμε τη ζύμη με τα δυο χέρια μας και την απλώνουμε πάνω από το μίγμα με τα τυριά και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.

Ανακαλύψτε τη φέτα ΔΩΔΩΝΗ.

ΥΛΙΚΑ:

2 κ.σ. (40γρ.) καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
3-4 κλωναράκια θυμάρι
500-550 γρ. ντοματίνια
1 πράσινη πιπέρια κομμένη σε λεπτές φέτες
Για την γέμιση τυριών 200 γρ. φέτα ΔΩΔΩΝΗ
1 αυγό
1/2 κ.γ. άσπρο πιπέρι
100 γρ. κεφαλογραβιέρα ΔΩΔΩΝΗ
Για τη ζύμη 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ (πλήρες 8%)
100 ml ελαιόλαδο
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. αλάτι

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα