Τα δημητριακά HONEY CHEERIOS της Nestle συμβάλλουν στην προστασία των μελισσών!

Photo by Ankith Choudhary on Unsplash

Ξέρετε ότι οι μέλισσες είναι πολύ σημαντικές για τη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη; Τα δημητριακά πρωινού HONEY CHEERIOS® της Nestlé αγαπούν τις μέλισσες, στις οποίες οφείλουν την υπέροχη μελένια γεύση τους! Τα λαχταριστά δαχτυλιδάκια από 5 διαφορετικά δημητριακά ολικής άλεσης, καλύπτονται με μέλι και φουρνίζονται για να αποκτήσουν την υπέροχη τραγανή γεύση τους. Αυτό, τα καθιστά ιδανικά για ένα απολαυστικό και θρεπτικό πρωινό.


Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς ο πληθυσμός των μελισσών έχει μειωθεί και συνεχίζει να μειώνεται σημαντικά.  Γι’ αυτό, τα HONEY CHEERIOS® στηρίζουν τη δράση του The Bee Camp, της πρώτης Οργάνωσης στην Ελλάδα για την προστασία των μελισσών και της βιοποικιλότητας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cheerios (@cheerios)


Με αυτή τη συνεργασία συνεισφέρουν στο έργο του The Bee Camp και  συμβάλλουν ενεργά στην προστασία των μελισσών! Το The Bee Camp θέλει να εμπνεύσει σεβασμό για τη φύση και για ένα πιο αισιόδοξο και βιώσιμο μέλλον. Αυτό το επιτυγχάνει μέσω εργαστηρίων, συλλογικών δράσεων “πρασινίσματος” της πόλης αλλά και εκπαιδευτικών δράσεων ευαισθητοποίησης.

View this post on Instagram

A post shared by Cheerios (@cheerios)

Όπως αναφέρουν και οι εκπρόσωποι του The Bee Camp: «Το όραμά μας είναι ένας κόσμος στον οποίο ο άνθρωπος ζει σε αρμονία με τη βιοποικιλότητα και αποστολή μας είναι η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία των μελισσών».

Πώς όμως μπορούμε και εμείς να συμβάλλουμε στην προστασία των μελισσών; Οι τρόποι είναι πολλοί! Μικρές καθημερινές πράξεις και απλές συνήθειες, μπορούν να φέρουν μεγάλη αλλαγή στο οικοσύστημα.


Με την επιλογή βιολογικών φρούτων και λαχανικών, υποστηρίζουμε την υγεία των
μελισσών και ενθαρρύνουμε ένα γεωργικό σύστημα που σέβεται την ισορροπία της φύσης.  Ταυτόχρονα, με το να μην “κουρεύουμε” το γρασίδι μας την άνοιξη συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της φυσικής βλάστησης και των αγριολούλουδων, που είναι η βασική τροφή των μελισσών. Μπορούμε ακόμη να φυτέψουμε λουλούδια στον κήπο ή στο μπαλκόνι μας, με σκοπό να προσφέρουν νέκταρ και γύρη που είναι το αγαπημένο φαγητό των μελισσών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Bee Camp (@thebeecamp)


Και αν η όρεξη που έχουμε δεν σταματά εκεί, μπορούμε να διαβάσουμε βιβλία, βελτιώνοντας τις γνώσεις μας γύρω από τη ζωή των μελισσών και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, να περιηγηθούμε στο site του The Bee Camp, ή ακόμη και να γίνουμε μελισσο-εθελοντές ή μελλισο-εθελόντριες του The Bee Camp. Ας διαδώσουμε την αξία των μελισσών και μέσα από μικρές πράξεις ας βοηθήσουμε στην προστασία τους, μαζί με τα δημητριακά πρωινού HONEY CHEERIOS®!