Τα 5 tips της Diane von Furstenberg για τη διακόσμηση του σπιτιού μας

Courtesy of House of DVF

Εδώ και κάποια χρόνια η θρυλική σχεδιάστρια μόδας, Diane von Furstenberg, έχει εισχωρήσει στον κόσμο της διακόσμησης, όπου αποδεικνύεται εξίσου ταλαντούχα και δημιουργικά ασταμάτητη, παρότι διανύει την έβδομη δεκαετία της ζωής της. Άλλωστε, ελάχιστοι γνωρίζουν καλύτερα τι σημαίνει “στυλ” από την DVF. 

Η H&M home συνεργάζεται με την Diane Von Furstenberg σε μία συλλογή που θα ανανεώσει τη διακόσμηση του σπιτιού σου

Οι συμβουλές της λοιπόν είναι πολύτιμες και μπορούν να μας βοηθήσουν να διαμορφώσουμε ακόμα πιο όμορφα τους χώρους του σπιτιού μας.

  • Η φύση είναι η καλύτερη έμπνευση

Η Diane εμπνέεται από τη φύση. “Έχω πάντα την κάμερά μου μαζί. Είμαι δεινή πεζοπόρος, οπότε ένα μεγάλος μέρος της έμπνευσής μου προκύπτει από τη φύση. Εκεί βρίσκεις τα πιο όμορφα σχέδια – ουρανός, φύλλα, άμμος”.

  • Η διακόσμηση του σπιτιού πρέπει να είναι πρακτική

Ένα σπίτι πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από όμορφο. “Το εσωτερικό πρέπει να μπορεί να σε ηρεμεί, να είναι χαρούμενο και ευχάριστο, αλλά το πιο σημαντικό, θα πρέπει να είναι άνετο”.

  • Θα είναι πάντα “in” η αρχιτεκτονική και το design από τα ‘30s και τα ‘70s

“Τα ‘70s είναι από αυτές τις δεκαετίες που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα. Είναι όπως τα ‘30s, όταν η αρχιτεκτονική και το design ήταν μίνιμαλ, αλλά με την καλή έννοια”.

  • Ένας μεγάλος καναπές και ένα τεράστιο τραπέζι είναι απαραίτητα σε κάθε δωμάτιο

Όσες περισσότερες είναι οι επιφάνειες που μπορείς να καθίσεις και να εργαστείς, τόσο το καλύτερο. “Αγαπώ τους μεγάλους καναπέδες και τα τεράστια τραπέζια. Χρησιμοποιώ το δικό μου στο γραφείο για να σχεδιάζω, να διαβάζω και να κάνω meeting”.

  • Ακόμα και οι πιο υποβαθμισμένοι χώροι έχουν δυνατότητες

Η Diane δεν αποτέλεσε μόνο την κινητήρια δύναμη για τη μεταμόρφωση ενός εγκαταλελειμμένου σταθμού τρένων στο Μανχάταν, αλλά είχε εγκατασταθεί στην Meatpacking District πολύ πριν γίνει της μόδας. “Αγόρασα ένα μικρό σπίτι στη West 12th Street. Η γειτονιά ήταν γεμάτη με κρεοπωλεία και drag queens. Παλέψαμε για να τη διατηρήσουμε έτσι ώστε να μην μπορεί να αγγίξει κανείς τα παλιά κτίρια από τούβλα”.

Από τη Μαρία Ασλανίδη