Συνταγή για Λαβράκι με πουρέ σελινόριζας

Μια Ιταλική γαστρονομική συνταγή από τον  τον Chef, Αλοΐσιο Βουτσίνο και τη κουζίνα του Aperio Cucina & Vino, που έφερε στον Χολαργό την ιταλική γαστρονομική Κουλτούρα.

για 2 άτομα

Υλικά

1 κιλό λαβράκι
140 γραμμ. μπρόκολο

Για τον πουρέ

250 γραμμ. σελινόριζα
80 γραμμ. βούτυρο
100 ml γάλα Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα λαβράκι

100 γραμμ. κρεμμύδι κόκκινο
2 λίτρα νερό
50 γραμμ. καρότο
80 γραμμ. φινόκιο
200 γραμμ. ντομάτα
Κόκαλα από το λαβράκι
20 γραμμ. λιαστή ντομάτα

Εκτέλεση: 

Για τον πουρέ: Κόβουμε καρέ τη σελινόριζα και τη βάζουμε σε ένα ταψάκι με λίγο νερό. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα στους 170 βαθμούς. Αφού ψηθεί, το χτυπάμε σε ένα μπλέντερ μαζί με το βούτυρο, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.

Για τη σάλτσα λαβράκι: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τη λιαστή ντομάτα και τα βράζουμε για 1 ώρα σε μέτρια θερμοκρασία. Μετά τη 1 ώρα σουρώνουμε τον ζωμό και ξαναβράζουμε για 15 λεπτά, αυτή τη φορά μαζί με τη λιαστή ντομάτα.

Αφού φιλετάρουμε το λαβράκι, βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο λαβράκι και από τις δυο πλευρές και βάζουμε το ψάρι στο τηγάνι από την πλευρά της πέτσας. Το ψήνουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια το γυρνάμε για αλλά 2 λεπτά. Ταυτόχρονα βράζουμε το μπρόκολο για 4 λεπτά και έπειτα σερβίρουμε.

Φωτογραφίες: Νίκος Μαλιάκος

Επιμέλεια: Κρίστελ Λιάκου