Συνταγή για ιταλικά arancini

Μια συνταγή από τον τον Chef, Αλοΐσιο Βουτσίνο και τη κουζίνα του Aperio Cucina & Vino, που έφερε στον Χολαργό την ιταλική γαστρονομική Κουλτούρα.

για 2 άτομα

Υλικά – Για τη βάση Arancini

150 γραμμ. ρύζι arborio
450 ml νερό
50 γραμμ. κρεμμύδι κόκκινο
40 γραμμ. παρμεζάνα
60 γραμμ. βούτυρο
50 ml κρασί λευκό
70 γραμμ. guanciale
40 γραμμ. μοτσαρέλα bocconcini
40 γραμμ. πάνκο
1 αυγό Aλάτι και πιπέρι

Για το πέστο λιαστής ντομάτας

200 γραμμ. λιαστή ντομάτα
20 γραμμ. κουκουνάρι
½ σκελίδα σκόρδο
70 γραμμ. παρμεζάνα
80 γραμμ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το guanciale χωρίς λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν το ρύζι τραβήξει όλο το νερό, ρίχνουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφού κρυώσει το μείγμα, το κάνουμε μπαλάκια των 70 γραμμαρίων, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και πανάρουμε με το αυγό και το πάνκο. Τέλος, τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Για το πέστο: Βάζουμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί, τα χτυπάμε και γαρνίρουμε το πιάτο μας.

Φωτογραφίες: Νίκος Μαλιάκος

Επιμέλεια: Κρίστελ Λιάκου