Συνταγή για cheesecake Yuzu

Ο ανανεωμένος  χώρος του CASH RESTAURANT BAR, σε ενα εμβληματικό  νεοκλασικό  στο Κεφαλάρι, βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με την επίσης ανανεωμένη κουζίνα του στην οποία ηγείται ο σεφ Βαγγέλης  Λεούσης.

Cheesecake Yuzu για 6 άτομα

Υλικά

Για το μπισκότο

250 γραμμ. μπισκότο

100 γραμμ. βούτυρο

Για την κρέμα

700 γραμμ. τυρί κρέμα

100 γραμμ. ζάχαρη άχνη

300 γραμμ. κρέμα γάλακτος

60 ml χυμό yuzu

Ξύσμα από ένα λάιμ

Για τη μαρμελάδα raspberries

400 γραμμ. raspberries

100 γραμμ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μπισκότο: Σπάμε τα μπισκότα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.

Για την κρέμα: Στο μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σερβίρουμε σε ό,τι φόρμα έχουμε και βάζουμε να παγώσει στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.

Για τη μαρμελάδα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει μαρμελάδα.

Για το σερβίρισμα: Ξεφορμάρουμε το cheesecake, στρώνουμε σε ένα πιάτο αρκετό από το μπισκότο, τοποθετούμε το cheesecake και βάζουμε σε τελείες ή όπως θέλουμε εμείς τη μαρμελάδα από τα raspberries

Φωτογραφίες:Νίκος Μαλιάκος