Stir fry σαλάτα με μπαλσάμικο

1. Σε ένα wok βάζουμε 2 – 3 κουτελιές καλαμποκέλαιο και μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ψηθούν καλά. Τα αποσύρουμε και τα βάζουμε σε ένα τετράγωνο μεγάλο πυρίμαχο, τα απλώνουμε και τους ρίχνουμε αλάτι και 2 – 3 κουταλιές μπαλσάμικο.

2. Επιστρέφουμε στο wok όπου ξαναβάζουμε 2 κουταλιές καλαμποκέλαιο και ρίχνουμε τα κολοκύθια – δεν τα αφήνουμε για πολύ ώρα γιατί τα θέλουμε ελαφρώς ωμά – τα αποσύρουμε από το wok και τα βάζουμε πάνω από το στρώμα μελιτζάνας. Eπαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, ρίχνουμε αλάτι και μπαλσάμικο και συνεχίζουμε με τα καρότα. Ούτε αυτά θέλουμε να ψηθούν πολύ ώστε να είναι ελαφρώς al dente. Τα βάζουμε πάνω από τα κολοκύθια και συνεχίζουμε με τις πιπεριές.

3. Ξαναβάζουμε πάνω αλάτι και μπαλσάμικο και στο τέλος βάζουμε το υπόλοιπο καλαμποκέλαιο στο wok τα κομμένα μανιτάρι – τα μανιτάρια είναι τα μόνα που θα μας αφήσουν ζουμί – μόλις ψηθούν τα προσθέτουμε μαζί με το ζουμί τους πάνω από τα άλλο λαχανικά. Ξαναρίχνουμε αλάτι, το υπόλοιπο μπαλσάμικο και το άσπρο ξύδι και μόλις κρυώσουν τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο.

4. Πριν τα σερβίρουμε τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Δοκιμάζουμε αν θέλουν και άλλο ξύδι ή αλάτι και σερβίρουμε.

Tips: Τα λαχανικά σε αυτή την σαλάτα θα πρέπει να μείνον ελαφρώς ωμά εκτός από την μελιτζάνα που πρέπει να ψηθεί πολύ καλά.
Η σαλάτα αυτή είναι ακόμα πιο γευστική την επόμενη ημέρα.

ΥΛΙΚΑ:

2 μελιτζάνες κομμένες σε juliennes
8 κολοκύθια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
4 καρότα κομμένα σε juliennes
3 πιπέριές κέρατο κομμένα σε ροδέλες
500γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
8 – 10 κ.σ. καλαμποκέλαιο
8 – 10 κ.σ. μπαλσάμικο
4 κ.σ. άσπρο ξύδι
αλάτι

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα