Σταματίνα Τσιμτσιλή: Το gourmet φαγητό που λατρεύει να φτιάχνει στον σύζυγό της

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Το gourmet φαγητό που λατρεύει να φτιάχνει στον σύζυγό της

Απόλυτη προτεραιότητα για την Σταματίνα Τσιμτσιλή είναι η οικογένειά της. Ο σύζυγός της, Θέμης Σοφός, και τα τρία τους παιδιά: Νάγια, Μαίρη, και Γιάννης Εφραίμ. Ωστόσο, η οικοδέσποινα του Happy Day, προσπαθεί να κρατάει καθημερινή επικοινωνία με τους θαυμαστές της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και μέσα από το blog της στο Youweekly.gr, μοιράζεται αρκετά tips, για μόδα, ομορφιά και καλή ζωή. Σε πρόσφατη ανάρτησή της, μοιράστηκε μία πολύ καλή συνταγή την οποία λατρεύει να κάνει για τον σύζυγό της, ενώ όπως είπε, αρέσει και στα παιδιά τους. Δείτε παρακάτω όλα όσα είπε.

«Μπορεί η μανιταρόσουπα να μην είναι η πρώτη σούπα που θα σκεφτείς να φτιάξεις, άμα όμως τη φτιάξεις μια φορά, θα θέλεις να την κάνεις ξανά και ξανά.

Και η αλήθεια είναι ότι είναι μια ευχάριστη αλλαγή από τις κλασικές σούπες και εγώ και ο Θέμης την αγαπάμε πολύ και την τιμούμε… συχνά!

Ήρθε ο καιρός για μια ευχάριστη αλλαγή και για αυτό θα σου δείξω την εύκολη και νόστιμη συνταγή για μανιταρόσουπα που ετοίμασα. Θα βγει τόσο νόστιμη που θα ξετρελάνει ακόμα και τα παιδιά, που συνήθως δεν προτιμούν και τόσο τα μανιτάρια.

Πανεύκολη συνταγή για μανιταρόσουπα

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

400γρ. μανιτάρια
1,5φλ. χλιαρό γάλα
1,5φλ. νερό
1 φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 κ.σ αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
4κ.σ ελαιόλαδο
1κ.γ αλάτι
Εκτέλεση:

Ρίξε το λάδι σε μια κατσαρόλα και άναψε το μάτι. Μέχρι να κάψει το λάδι κόψε σε φέτες ή σε μικρά κομματάκια τα μανιτάρια και έπειτα ρίξτα στην κατσαρόλα να τσιγαριστούν. Ψιλόκοψε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ξερό κρεμμύδι και ρίξτα και αυτά στην κατσαρόλα. Ανακάτεψε τα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους.

Όσο περιμένεις να βγάλουν τα υγρά τους τα μανιτάρια, ζέστανε το γάλα. Αφού, έχεις σοτάρει τα μανιτάρια με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ξερό κρεμμύδι, ρίξε το αλεύρι και το χλιαρό γάλα. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ανακατεύεις συνεχώς για να μην σου κάνει σβώλους το αλεύρι. Τέλος, πρόσθεσε το νερό και το αλάτι. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τη σούπα να μαγειρεύεται για 5-10 λεπτά. Ανά διαστήματα, ρίχνε και ένα ανακάτεμα.

Tip: Εάν θέλεις να γίνει πιο αρωματική η σούπα σου μπορείς να προσθέσεις στο τέλος μαζί με το γάλα και 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο!

Η μανιταρόσουπα σου είναι έτοιμη. Σέρβιρε σε ένα μπολ ή σε ένα βαθύ πιάτο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!»

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα