Σπαγγέτι με μανιτάρια και άσπρη σάλτσα με τρούφα

Στην καρδιά  της Αθήνας βρίσκεται το ΑΛ3Ξ  The Fresh Pasta Bar, ενα ιδιαίτερο εστιατόριο  με έμφαση στα φρέσκα ζυμαρικά, το οποίο έχει φτιαχτεί με μεράκι και αγάπη από τη σεφ Αλεξάνδρα Βασιλάτου και τον πατέρα της.

Σπαγγέτι με μανιτάρια & άσπρη σάλτσα με τρούφα

Για 4 άτομα

Υλικά

150 γραμμ. μανιτάρια άσπρα κομμένα στα 4

20 γραμμ. πάστα μαύρης τρούφας

25 ml λάδι μαύρης τρούφας

300 ml κρέμα γάλακτος

600 ml γάλα

Παρμεζάνα

Αλάτι Πιπέρι Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε τα ζυμαρικά για 1 μόνο λεπτό σε βραστό νερό. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Όταν πάρουν την πρώτη βράση, βάζουμε τα ζυμαρικά, που έχουν βράσει για 1 λεπτό, μέσα στην κατσαρόλα για να βράσουν μαζί με το γάλα. Λίγο πριν από το τέλος, προσθέτουμε τα τσιγαρισμένα μανιτάρια, την πάστα τρούφας και το λάδι τρούφας. Αλάτι και πιπέρι. δένουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

επιμέλεια:Κρίστελ Λιάκου

φωτογραφίες:Νίκος Μαλιάκος