Σκέφτεσαι να ξεκινήσεις windsurf; Ο πρωταθλητής Βύρων Κοκκαλάνης μας προσφέρει τις καλύτερες συμβουλές

Ο Βύρων Κοκκαλάνης με το Garmin Quatix 6.

Ο Βύρων συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο επιτυχημένους Έλληνες windsurfers, με μεγαλύτερες επιτυχίες αυτές της 5ης και 6ης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και του Λονδίνου αντίστοιχα. Προπονητής του είναι ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης και μαζί επιδιώκουν άλλη μία διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στους οποίους ο Βύρωνας έχει ήδη προκριθεί.

Πόσο επηρεάζει την προετοιμασία σου η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το επόμενο καλοκαίρι;

Όσον αφορά την προετοιμασία μου, δεν αλλάζει κάτι. Αντίθετα, το βλέπω ως μια ευκαιρία να προπονηθώ καλύτερα και να βελτιωθώ περισσότερο σε κάποια σημεία.

Σε έχουμε δει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε πολύ τρυφερές στιγμές με την κορούλα σου. Ποια η σχέση σας και πώς νιώθεις τώρα που θα μεγαλώσει η οικογένειά σας;

Με την κόρη μου, τη Βαλεντίνη, υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος! Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που θα μεγαλώσει η οικογένειά μου με το νέο μέλος της.

 Ποια είναι η αγαπημένη σου καλοκαιρινή δραστηριότητα και ποιος ο αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός;

Αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός είναι η Νάξος. Πηγαίνουμε εκεί κάθε χρόνο με την οικογένειά μου.

 Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που θέλει να ξεκινήσει το windsurf φέτος το καλοκαίρι;

Τους προτρέπω να το δοκιμάσουν χωρίς δισταγμό! Φυσικά πάντα με τη βοήθεια των ρολογιών της Garmin δεν υπάρχει κανένας φόβος, είτε για κύματα είτε για τα βαθιά νερά. Το Garmin Quatix 6 που φοράω είναι αδιάβροχο μέχρι τα 100μ. βάθος, έχει αυτονομία μπαταρίας που φτάνει τις 14 ημέρες smartwatch και 36 ώρες με GP S, ώστε να μπορεί κάποιος να αφοσιώνεται στο άθλημά του χωρίς να ανησυχεί για τίποτα άλλο.

Φωτογραφία: Κοσμάς Κουμιανός