Υπέροχο και υγιεινό κέικ με κολοκύθα χωρίς ζάχαρη

Υλικά:

1/3 φλιτζανιού (του τσαγιού) ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι (του τσαγιού) μέλι

2 αυγά

1 φλιτζάνι πουρές ψημένης κολοκύθας (καλά στραγγισμένος)

1 κουτάλι του γλυκού βανίλια

1/2 κουτάλι του γλυκού αλατι

1/2 κουτάλι του γλυκού κανέλα

1/2 κουτάλι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη

1/4 κουτάλι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο

1/4 κουτάλι του γλυκού μοσχοκάρυδο

1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 φλιτζανιού (του τσαγιού) αλεύρι ολικής αλέσεως

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια

1 κουτάλι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/4 φλιτζάνι του τσαγιού) ζεστό νερό

Βούτυρο ή ελαιόλαδο για το άλειμμα της φόρμας

Εκτέλεση:

Κόβετε την κολοκύθα, τη λαδώνετε λίγο και την ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30-40′, μέχρι να μαλακώσει. Κατόπιν την λιώνετε να γίνει πουρές και την στραγγίζετε καλά για να φύγουν όλα τα υγρά. Σε ένα μπολ βάζετε το λάδι και το μέλι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τα αυγά και την κολοκύθα και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Σε ένα δεύτερο μπολ, βάζετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλεύρι ολικής, ανακατεύετε και προσθέτετε τα μπαχαρικά. Ρίχνετε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύετε καλά, προσθέτετε τα καρύδια. Διαλύετε τη σόδα στο ζεστό νερό και τη βάζετε στο μείγμα. Γεμίζετε μια φόρμα 10×20 και πασπαλίζετε αν θέλετε με κομμένα καρύδια. Ψήνετε στους 160-170 βαθμούς, όση ώρα ψήνετε ένα κλασικό κέικ.

Tip: Παίρνει αρκετά σκούρο χρώμα όταν ψηθεί, από το αλεύρι ολικής, τα μπαχαρικά και το μέλι, οπότε μην φοβηθείτε ότι το κάψατε.

Την συνταγή την πήραμε από την προσωπική σελίδα της Μαρίας Ηλιάκη.

Μια ματιά εδώ: Συνταγή: Η πιο υγιεινή σούπα με μπρόκολο

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα