Σαλάτα με παντζάρια και καρύδια

1. Πλένουμε πολύ καλά τα παντζάρια και τα καρότα και τα ξεφλουδίζουμε και τα τρίβουμε ωμά στο τρίφτη ή στο μίξερ προκειμένου να βγούν μακρόστενες λωρίδες.

2. Τα τοποθετούμε σε ένα αποθηκευτικό δοχείο και τα βάζουμε στο ψυγείο.

3. Λίγο πρίν τα σερβίρουμε βάζουμε την σάλτσα σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα λαχανικά και τα καρύδια.

4. Μόλις έχει ανακατευτεί σωστά η σαλάτα μας την μεταφέρουμε στο μπολ που θέλουμε να την σερβίστουμε.

Tips: Η σαλάτα αυτή σερβίρεται σε βαθύ μπώλ ή σε μικρά ατομικά μπολάκια!

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό παντζάρια
1 κιλό καρότα
1/2 φλυτζάνι ψύχα από καρύδι
Για τη σάλτσα 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές ξύδι από λευκό κρασί
αλάτι
λίγο μοσχοκάρυδο