Ραβιόλες με σάλτσα σπανάκι και προσούτο

Ο Cool Artisan Γαβριήλ Νικολαΐδης επιμελείται για ακόμα μια σεζόν το μενού του Beauty Killed the Beast και υπογράφει το πιο ελληνικό και ιδιαίτερο brunch της πόλης, το οποίο παρουσιάζει στο Instyle.

Ραβιόλες με σάλτσα σπανάκι και προσούτο

Υλικά για δυο μερίδες

1 πράσο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 κρεμμύδι ξερό

1 σκελίδα σκόρδο Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

2 κ.σ. πέστο βασιλικού

100 ml κρέμα γάλακτος

100 γραμμ. γιαούρτι

200 γραμμ. φέτα

100 γραμμ. ραβιόλες

1 λουκάνικο πράσου κομμένο σε ροδέλες

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το σπανάκι. Κόβουμε το κρεμμύδι σε κυβάκια. Κόβουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες. Πολτοποιούμε το σκόρδο. Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια. Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να κάψει. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια σοτάρουμε το πράσο, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και περιμένουμε να μαραθεί καλά το σπανάκι, να χάσει λίγα από τα υγρά του και να μοιάζει με το μείγμα που φτιάχνουμε για σπανακόπιτα. Προσθέτουμε τη φέτα και το πέστο βασιλικού και σιγομαγειρεύουμε μέχρι το σπανάκι να χάσει τα υγρά του. Μεταφέρουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε. Αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε το εφέ μαρμάρου. Προσοχή, όχι να ομογενοποιηθεί. Βράζουμε τις ραβιόλες ένα λεπτό λιγότερο από όσο γράφει στις οδηγίες. Τις περνάμε από ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο. Στήνουμε το πιάτο με 3 κ.σ. σάλτσα, 8 ραβιόλες, πέστο, κουκουνάρι, 2 φέτες προσούτο, ντοματίνια και φρέσκο δυόσμο.

Επιμέλεια: Κρίστελ Λιάκου

Φωτογραφίες: Νίκος Μαλιάκος