Rainbow cookies

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.

Χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά (2-3′) μέχρι να αλλάξει χρώμα.

Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε τα υλικά για άλλα 3-4′.

Ρίχνουμε  το αβγό και μόλις ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι. Η ζύμη μας είναι έτοιμη!

Την χωρίζουμε σε 5 μπάλες (η ζύμη ζυγίζει 1 κιλό οπότε τη μοιράζουμε σε μπάλες των 200 γρ.) και τις χρωματίζουμε αντίστοιχα.

Σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε την κάθε μπάλα ζύμης ώστε να πάρει μακρόστενο σχήμα.

Μετά τα ενώνουμε χρωματικά και τους βάζουμε μια λαδόκολλα από πάνω.

Περνάμε μερικές φορές τον πλαστή από πάνω μέχρι να αποκτήσουν το πάχος που επιθυμούμε.

Αφαιρούμε την λαδόκολλα και κόβουμε σε οποίο σχήμα θέλουμε.

Τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα, σε ταψί της επιλογής μας και τα ψήνουμε για 10-12′.

Το tip της συνταγής: Τα κουλουράκια μας πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος όταν τα ψήνουμε.

ΥΛΙΚΑ:

250γρ. βούτυρο
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι σούπας βανίλια υγρή (ή σκόνη)
1 αβγό 
500 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
Χρώματα ζαχαροπλαστικής 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα