Quinoa με καρύδα και κουρκουμά

1. Ζεσταίνουμε ελαφρώς το καλαμποκέλαιο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα μας τα υλικά, τα οποία έχουμε κόψει σε κυβάκια.

2. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κουρκουμά, το κάρυ, την καρύδα και το αλάτι.

3. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοψηθούν για 10 λεπτά, ανακατεύοντας που και που.

4. Εν τω μεταξύ, σε άλλο κατσαρολάκι ετοιμάζουμε την κινόα. Τη βάζουμε με το νερό, το αλάτι και το καλαμποκέλαιο κι αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθεί το νερό (10-15 λεπτά).

5. Μόλις κρυώσουν ελαφρώς τα φαγητά μας, τα ανακατεύουμε, τους προσθέτουμε τα ρεβύθια -εάν θέλουμε – και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ:

4 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο
4 καρότα
4 κολοκύθια
1 κίτρινη πιπεριά
1 κ.σ. κουρκουμά
1 κ.σ. κάρυ
6 κ.σ. καρύδα
Αλάτι
1 φλυτζάνι κινόα
1 1/2 φλυτζάνι νερό
Αλάτι
1 κ.γ. καλαμποκέλαιο
2 φλυτζάνια ρεβύθια βρασμένα ( προαιρετικό )

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα