Purée σελινόριζας

1. Βράζουμε το σέλερι και της πατάτες μαζί σε μια κατσαρόλα.

2. Σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 φλιτζάνι γάλα, τη κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το βούτυρο.

3. Καθαρίζουμε και περνάμε τις πατάτες από το ειδικό εργαλείο για πουρέ που τα λιώνει και το σέλερι.

4. Το λιώνουμε στο μπλέντερ ξεχωριστά με το 1/2 φλιτζάνι γάλα μέχρι να γίνει σαν κρέμα και το προσθέτουμε στη κατσαρόλα με το γάλα όπως κάνουμε και με τις πατάτες.

5. Αφήνουμε να βράσει και ανακατεύουμε συνέχεια  μέχρι να βγάλει μπουρμπουλήθρες.

ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. σέλινόριζα 
500 γρ. πατάτες 
1.1/2 φλιτζ. γάλα 
1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος 
1.1/2 κ.γ. αλάτι
50 γρ. βούτυρο