Πραθήναι: Μια πρωτότυπη ιδέα γεννιέται στην Αθήνα

Στην αρχαία ελληνική γλώσσα το ρήμα πιπράσκω σημαίνει “πουλάω”  ενώ η λέξη “πραθήναι” είναι το απαρέμφατο της παθητικής φωνής του αορίστου. Σας κουράσαμε με τη γραμματική; Όλα αυτά έχουν σημασία για να καταλάβετε τη λογική αυτής της νέας και πολύ πρωτότυπης ιδέας που γεννήθηκε από τα δημιουργικά μυαλά του Γιώργου Δρακόπουλου (φωτογράφος φαγητού), του Γιώργου Ελευθεριάδη (σχεδιαστή μόδας), του Γιώργου Μο (γενικός διευθυντής του Yiorgos Eleftheriades) και της Νότας Δράκου (γραφίστρια, δημιουργική διευθύντρια).

Η ιδέα βασίζεται στην απλή λογική του ότι όλοι μας έχουμε πράγματα που δεν χρειαζόμαστε πια. Την ίδια στιγμή κάποιος άλλος μπορεί να ψάχνει ακριβώς αυτό που για εμάς είναι πλέον περιττό. Έτσι λοιπόν, μέσω του πραθήναι, δίνεται στα αντικείμενα μια “δεύτερη ευκαιρία” όπως λένε οι εμπνευστές της ιδέας, και η πιθανότητα να καταλήξουν σε ένα νέο σπίτι όπου θα είναι χρήσιμα. Κάθε επιπλέον έσοδο για όλους μας, είναι σημαντικό αυτή την εποχή, έτσι όλοι όσοι θα συμμετέχουν στην ιδιαίτερη αυτή αγοραπωλησία, θα κερδίσουν, είτε πουλώντας, ένα ρούχο για παράδειγμα, που δεν χρειάζονται, είτε αποκτώντας ένα μεταχειρισμένο με πολύ χαμηλότερο κόστος. Αυτό που έχει σημασία βέβαια είναι ότι έχουμε όλοι μας τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του νέου μας αποκτήματος, και έτσι η όλη διαδικασία αποκτά ιδιαίτερα προσωπικό χαρακτήρα.

Το πραθήναι εμπνέεται από τα garage sale της Αμερικής, τα mercatino των ιταλικών μητροπόλεων αλλά κυρίως από τη διάθεση και την ανάγκη ανθρώπων με κοινό γούστο να βρεθούν και να συζητήσουν με αφορμή την αγορά.

Από τις 16 Μαρτίου και κάθε Κυριακή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, στο θερινό σινεμά Ζέφυρος στην οδό Τρώων 36 στα Α. Πετράλωνα, το πραθήναι θα είναι εκεί πιστό στο ραντεβού του με όλους όσους θέλουν να δοκιμάσουν έναν διαφορετικό τρόπο να κάνουν τα ψώνια τους.

Η είσδος για το κοινό είναι 2€ ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα 6945151499 ή 6945151497 Τρίτη έως Παρασκευή, 12:00-16:00.

Διαβάστε επίσης: Floral: Πάρτε παράδειγμα από τις σταρ και βάλτε τα λουλούδια στα ρούχα σας