Πώς θα κρατήσετε ζεστά τα κατοικίδια σας τον χειμώνα

Το κρύο του χειμώνα δεν επηρεάζει μόνο εμάς, αλλά και τα κατοικίδια μας. Παρά το πλούσιο τρίχωμά τους, τα κατοικίδια μας μπορούν να κρυώσουν, όπως εμείς, και πολλά είδη σκύλων δεν αντέχουν να μείνουν για ώρα εκτεθειμένα στο κρύο.

Οφείλουμε, λοιπόν, να τα κρατήσουμε ζεστά. Με ποιους τρόπους;

Σκύλοι:

Τα σκυλιά έχουν ανάγκη από καθημερινή άσκηση, γι’ αυτό εξάλλου και τα βγάζουμε καθημερινά βόλτα. Ωστόσο, το κρύο του χειμώνα επιβάλλει να περιορίσουμε λίγο αυτές τις βόλτες, και να τις κάνουμε μικρότερες σε διάρκεια αλλά και μικρότερες σε χιλιόμετρα. Για να μην κρυώσουν τα σκυλιά σας, που η μουσούδα τους, τα αφτιά τους και οι πατούσες τους είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στο κρύο, φροντίστε να κάνετε πιο μικρές και σύντομες βόλτες στη διάρκεια της μέρας.

Προμηθευτείτε ένα πανωφόρι για σκυλιά, το οποίο θα τους εξασφαλίσει ζεστασιά, ιδίως αν το σκυλάκι σας διαθέτει κοντό τρίχωμα ή είναι μικρό σε μέγεθος.

Προμηθευτείτε ένα κρεβάτι και αρκετές κουβέρτες για να μπορεί να κοιμάται ή να χουχουλιάζει σε ένα ζεστό σημείο του σπιτιού, ενώ αν το σκυλί σας μένει εκτός σπιτιού, φροντίστε να διαθέτει σπίτι σκύλου, με μόνωση για το κρύο.

Έχετε στο μυαλό σας ότι τα σκυλιά μπορούν να αρπάξουν κρύωμα, οπότε αν διαπιστώσετε συμπτώματα όπως μύτη που τρέχει, φτέρνισμα ή βήχα, απευθυνθείτε στον κτηνίατρο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Unique-ermes.com.cy