Πορτοκάλι με ricotta

1. Βάζουμε τα μπισκότα μας στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πούδρα.

2. Στο μίξερ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να μοιάζει με σαντιγί και προσθέτουμε σταδιακά τη ρικοτα. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσουμε μια παχύρρευστη κρέμα.

3. Τοποθετούμε στο πάτο των ποτηριών μας 1-1.1/2 κ.σ. μπισκότο τριμμένο, λίγη κρέμα την οποία έχουμε τοποθετήσει σε κορνέ για να μην λερωθούν τα ποτήρια, 1-2 κ.σ. μαρμελάδα και πάλι κρέμα από πάνω.

ΥΛΙΚΑ:

250 γρ. μπισκότα petit-beurre
200 ml. κρέμα γάλακτος
2-3 κ.σ. ζάχαρη
250 γρ. ricotta
1 βαζάκι μαρμελάδα πορτοκάλι