Πέθανε ο Ούσκο, η πρώτη αρκούδα στον κόσμο σε αναπηρικό αμαξίδιο

Μια πολύ δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή, μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.

Ο Ούσκο, η πρώτη αρκούδα στον κόσμο που κατάφερε να κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Στον Ούσκο διαγνώστηκε νεφρική ανεπάρκεια, πριν από λίγες ημέρες η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί και τελικά την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου υπέκυψε.

Ήταν μία αρκούδα πρότυπο για όλους και σύμβολο θέλησης. Η αναπηρία στα πίσω πόδια του δεν τον είχε εμποδίσει ούτε περιόρισε τη διάθεσή του για ζωή και παιχνίδι.

Είχε καταφέρει να αγαπηθεί από χιλιάδες κόσμου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ιστορία του συγκίνησε πάρα πολλούς ευαισθητοποιημένους πολίτες, οι οποίοι με τη συνδρομή τους υιοθέτησαν τον Ούσκο και υποστήριξαν τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ στο δύσκολο έργο της φροντίδας του.

Συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ελληνικών και διεθνών media όπως το BBC, το National Geographic, το Γαλλικό και το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η ιστορία του και η δύναμη με την οποία αντιμετώπισε τις δυσκολίες άγγιζε ιδιαιτέρως τις ψυχές των μικρών παιδιών.

Ο Ούσκο έγινε ο αγαπημένος τους  αρκούδος, του έστελναν λιχουδιές και ζωγραφιές με το πορτρέτο του, ρωτούσαν για τα νέα του, εμπνέονταν από την αποφασιστικότητά του.