Pasta Salad – Μια υπεροχή Ιταλική γαστρονομική συνταγή

Μια συνταγή από τον τον Chef, Αλοΐσιο Βουτσίνο και τη κουζίνα του Aperio Cucina & Vino, που έφερε στον Χολαργό την ιταλική γαστρονομική Κουλτούρα.

για 2 άτομα

Υλικά – Για τη βάση

150 γραμμ. fusilli
60 γραμμ. ρόκα
50 γραμμ. νιφάδες παρμεζάνας
40 γραμμ. λιαστή ντομάτα
40 γραμμ. ελιά ροδέλα
30 γραμμ. κουκουνάρι

Για το Dressing Βαλσάμικο

100 ml ηλιέλαιο
100 ml ελαιόλαδο
80 ml ξίδι βαλσάμικο
20 γραμμ. μουστάρδα
40 γραμμ. μέλι
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα fusilli: Βράζουμε τα ζυμαρικά για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Όταν βράσουν, τα σουρώνουμε και τους ρίχνουμε κρύο νερό. Αφού κρυώσουν, τα ανακατεύουμε με λίγο λάδι.

Για το dressing: Σε μια μπασίνα βάζουμε τη μουστάρδα, το μέλι και το ξίδι και ανακατεύουμε. Σιγά σιγά προσθέτουμε και το λάδι και, τέλος, το αλάτι και το πιπέρι. Έπειτα, σε μια άλλη μπασίνα ρίχνουμε τα ζυμαρικά, τη ρόκα, την παρμεζάνα, τη λιαστή ντομάτα, την ελιά και το κουκουνάρι. Ρίχνουμε το dressing και ανακατεύουμε.

Φωτογραφίες: Νίκος Μαλιάκος

Επιμέλεια: Κρίστελ Λιάκου

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα