Παπαρδέλες με φουρνιστή πικάντικη κόκκινη σάλτσα

Στην καρδιά  της Αθήνας βρίσκεται το ΑΛ3Ξ  The Fresh Pasta Bar, ενα ιδιαίτερο εστιατόριο  με έμφαση στα φρέσκα ζυμαρικά, το οποίο έχει φτιαχτεί με μεράκι και αγάπη από τη σεφ Αλεξάνδρα Βασιλάτου και τον πατέρα της.

Παπαρδέλες με φουρνιστή πικάντικη κόκκινη σάλτσα

Για 4 άτομα

Υλικά

70 γραμμ. βούτυρο αγελάδος

9 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

1 κιλό ντομάτες φρέσκες χοντροκομμένες

2,5 γραμμ. μπούκοβο καυτερό

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

100 ml ζωμό λαχανικών

Παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ ταψί. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά – μέχρι να λιώσει το σκόρδο τελείως. Αλέθουμε σε μπλέντερ τη σάλτσα. Τελείωμα: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά al dente. Τα βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με τη σάλτσα και τα αφήνουμε να δέσουν μαζί. Προσθέτουμε την παρμεζάνα μέχρι να λιώσει και σερβίρουμε.

επιμέλεια:Κρίστελ Λιάκου

φωτογραφίες:Νίκος Μαλιάκος