Όταν το wellness γίνεται τρόπος ζωής: Η Δήμητρα Ζαχοπούλου και η Μαλού Λαρσινού σας προσκαλούν να ανακαλύψεις τον δικό τους υπέροχο κόσμο

Η Δήμητρα, καθηγήτρια μπαλέτου, με σημαντική πορεία σε μεγάλα σχήματα χορού στην Ευρώπη, και ιδρύτρια του Βarre Method, είναι μια νέα μητέρα και εντυπωσιακά όμορφη γυναίκα, με φωτεινή διάθεση και πνεύμα. Το Instagram της είναι γεμάτο με τις δικές της ασκήσεις Barre, μία νέα τεχνική με εξειδικευμένες ασκήσεις μπάρας μπαλέτου και fitness, healthy meals και φυσικά τρυφερές στιγμές με την κόρη της. Στη συνέντευξη που ακολουθεί, μας αποκαλύπτει τα δικά της μυστικά wellness.

Δήμητρα Ζαχοπούλου –Founder of Barre Method & Fitness Influencer

 1 Τι σημαίνει wellness για εσένα;

Wellness για εμένα είναι η ευεξία σώματος και πνεύματος. Είναι στάση ζωής, ο χρόνος που επενδύεις στον εαυτό σου, όχι μόνο κάνοντας γυμναστική ή τρώγοντας υγιεινά, αλλά και διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο, παρακολουθώντας μια παράσταση. Ουσιαστικά, πρόκειται για οτιδήποτε βελτιώνει τη σωματική και την πνευματική υγεία.

2 Ποια είναι τα αγαπημένα σου wellness brands;

Τα ρούχα της Reebok, λόγω της δουλειάς μου. Πιο συγκεκριμένα, φοράω κυρίως αθλητικά ρούχα, οπότε επιλέγω κομμάτια που μπορείς να τα βάλεις στο γυμναστήριο αλλά και σε μια καθημερινή βόλτα. Παράλληλα, μια αγαπημένη μου συνήθεια είναι να πίνω το σούπερ αντιοξειδωτικό πράσινο τσάι Matcha Ninja. Τέλος, φοράω αντηλιακό προσώπου όλο τον χρόνο και η αγαπημένη μου επιλογή είναι το Anthelios XL 50+ της La Roche-Posay, που περιέχει και ελάχιστο χρώμα.

 3 Ποια είναι η πρωινή σου ρουτίνα;

Θα κάνω ένα γρήγορο ντους και στη συνέχεια θα φτιάξω πρωινό, συνήθως porridge ή smoothie bowl, μαζί με ένα ποτήρι πράσινο τσάι Matcha. Εάν έχω χρόνο, θα κάνω κι ένα δεκάλεπτο workout ή λίγο stretching στο foam roller.

 4 Αγαπημένη προπόνηση;

Η δίκη μου μέθοδος, Barre Μethod, η οποία συνδυάζει στοιχεία fitness μαζί με τεχνικές μπαλέτου.

5 Ποιο είναι το μότο σου;

«Hard work always pays off!». 6 Ποια wellness προσωπικότητα σε εμπνέει και ακολουθείς στα social media; Η Emily Skye, η Kayla Itsines και από Ελληνίδες, η Βασιλική Μιλλούση και η Κατερίνα Βλάχου.

Μαλού Λαρσινού –Wellness Coach & Blogger

Η Μαλού λατρεύει οτιδήποτε έχει να κάνει με το wellness (η πρωινή της ρουτίνα –και μόνο– είναι αρκετή για να σε πείσει). Νέα, όμορφη και αεικίνητη, γράφει για τα μυστικά της ομορφιάς και της ευεξίας στο blog της, iamawesomeblog, το οποίο ξεχειλίζει από τη φρεσκάδα αλλά και την uber θετική στάση ζωής που τη χαρακτηρίζει.

1 Τι σημαίνει wellness για εσένα;

Wellness = well-being. Στην ουσία, το well-being είναι η φυσική κατάσταση του ανθρώπου. Το σώμα μας και οι μηχανισμοί του είναι έτσι φτιαγμένοι ώστε να αποδίδουν τέλεια όταν όλα βρίσκονται σε ισορροπία. Δεν υπάρχει πιο έξυπνο εργοστάσιο από το ανθρώπινο σώμα. Ξέρει πολύ καλά από μόνο του ποιες τροφές χρειάζεται, πόση και τι άσκηση είναι απαραίτητη, πόσο στρες σηκώνει κ.λπ. Με λίγα λόγια, εάν μάθεις ν’ ακούς το σώμα σου και να τηρείς τα θέλω του, έχεις πετύχει το well-being σου. Τόσο απλά.

2 Ποια είναι τα αγαπημένα σου wellness brands;

Ουσιαστικά, πρόκειται για τα: • Vital Proteins (συμπληρώματα διατροφής) • The Nutlers (βούτυρο ξηρών καρπών) • Environ (προϊόντα περιποίησης) • Headspace (app διαλογισμού)

 3 Ποια είναι η πρωινή σου ρουτίνα;

Η πρωινή μου ρουτίνα είναι η πιο σημαντική στιγμή της ημέρας μου. Την τηρώ πιστά, καθώς μου δίνει τρομερή ενέργεια και ηρεμία για την υπόλοιπη μέρα. Πιο συγκεκριμένα, μόλις ξυπνήσω, πίνω ένα ποτήρι νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, κάνω ένα γρήγορο ντους, εναλλάσσοντας τη θερμοκρασία από ζεστό σε κρύο κι έπειτα πίνω ένα Matcha Collagen Latte. Απολαμβάνοντας το ρόφημά μου και εισπνέοντας τον καθαρό πρωινό αέρα, γράφω μερικές σκέψεις στο ημερολόγιό μου: για το τι νιώθω, τους στόχους μου και γενικά ό,τι απασχολεί το μυαλό μου. Ύστερα, αφιερώνω 10 λεπτά στον διαλογισμό, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Headspace. Μετά, ανοίγω το κινητό μου, συμπληρώνω την to-do list της ημέρας και τσεκάρω γρήγορα το e-mail μου. Τέλος, ακολουθώ μια προπόνηση διάρκειας 40 λεπτών (σε ό,τι μου κάνει κέφι εκείνη τη στιγμή, από τρέξιμο μέχρι χορό, spinning κ.λπ.).

 4 Αγαπημένη προπόνηση;

Οτιδήποτε δίνει ενέργεια και ευεξία στο σώμα μου τη δεδομένη στιγμή, όπως, για παράδειγμα, τρέξιμο, κυκλική προπόνηση, μπαλέτο, spinning κ.ά.

 5 Ποιο είναι το μότο σου;

«If it’s not ΟΚ, it’s not the end!». 6 Ποια wellness προσωπικότητα σε εμπνέει και ακολουθείς στα social media; Πολλές. Για την ακρίβεια, η καθεμία μού προσφέρει γνώσεις σε κάτι διαφορετικό. Το top 5 μου είναι: Remi Ishizuka, Gwyneth Paltrow, Melissa Wood, Mark Hyman και Medical Medium.

Από την Φωτεινή Βλαχάκη