Οι ολυμπιονίκες ιστιοπλοΐας, Τάκης Μάντης και Παύλος Κογιαλής περιγράφουν στο InStyle την προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο

Ο Τάκης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής με το Garmin Quatix 6

Ο Τάκης και ο Παύλος συνθέτουν το επιτυχημένο δίδυμο της ελληνικής ιστιοπλοΐας, εκπροσωπώντας επάξια τα ελληνικά χρώματα από το 2008, όταν και πρωτοσυνεργάστηκαν. Συμμετείχαν για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016 στο Ρίο, κατακτώντας μάλιστα το χάλκινο μετάλλιο. Έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και στόχος τους είναι μία ακόμη θέση στο βάθρο. Η αγάπη για το άθλημά τους ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία και έτσι δείχνουν τον δρόμο σε όλους τους μικρούς και μεγάλους επίδοξους ιστιοπλόους.

Ποιος ήταν ο στόχος σας στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και πώς αυτός μεταβάλλεται με τη μετάθεσή τους για το καλοκαίρι του 2021;

Τάκης Μάντης: Ο στόχος είναι πάντα το βάθρο. Μπορεί με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την αλλαγή της ημερομηνίας να έχει δημιουργηθεί μια σύγχυση, όμως ο στόχος δεν αλλάζει και προσπαθούμε για το καλύτερο. Εφόσον βρεθείς την τελευταία μέρα του αγώνα σε θέσεις μεταλλίων, διεκδικείς ακόμη και το χρυσό μετάλλιο.

 Θα αξιοποιήσετε το φετινό καλοκαίρι για προσωπική ξεκούραση ή η προπόνηση δεν σταματά ποτέ;

Παύλος Καγιαλής: Είναι σίγουρα μια ευκαιρία για ξεκούραση, αφού δεν είχαμε τη δυνατότητα να ξεκουραστούμε για αρκετό καιρό. Η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μάς είχε συνεχώς στα «κόκκινα» και τώρα μπορούμε να χαλαρώσουμε κάπως, ώστε να τα δώσουμε όλα για την επόμενη χρονιά. Για την ώρα περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι με τις οικογένειές μας.

Ποια είναι η αγαπημένη σας δραστηριότητα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και ποιος ο αγαπημένος σας προορισμός;

Τάκης Μάντης: Η συνήθειά μας δεν αλλάζει ούτε το καλοκαίρι. Περνάμε τον χρόνο μας κάνοντας ιστιοπλοΐα και άλλα θαλάσσια σπορ. Από εκεί και πέρα, κάθε νησί ως προορισμός έχει τη δική του φυσιογνωμία, τη δική του κουλτούρα που το κάνει ξεχωριστό.

Τι έχετε πάντα μαζί σας στην προπόνησή σας;

Παύλος Καγιαλής: Τα gadget της Garmin είναι από τα πιο βασικά «εργαλεία» της προπόνησής μας, καθώς καλύπτουν όλες τις ανάγκες μας μέσα στο σκάφος με τα δεδομένα που μας παρέχουν. Όσο εξελίσσονται οι τεχνολογίες που μας δίνουν, τόσο γινόμαστε και εμείς καλύτεροι. Εκτός από την προπόνηση στο σκάφος, τα smartwatch της Garmin μας βοηθούν στη βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης όταν κάνουμε ενδυνάμωση ή τρέξιμο. Επιπλέον έχουμε σωσίβια, αντηλιακή προστασία, καπέλο και κάποια σημαντικά αξεσουάρ για τη θάλασσα.

Φωτογραφία: Κοσμάς Κουμιανός