Ο Μπαράκ Ομπάμα μιλά για την τοξική αρρενωπότητα στις κόρες του Σάσα και Μάλια

Source: Wallart

Ως πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και πατέρας δύο κοριτσιών, ο Μπαράκ Ομπάμα έχει μια πολύ ιδιαίτερη εικόνα για τον αμερικανικό πολιτισμό και για το πώς οι άνδρες ταιριάζουν στα ιδανικά αυτού του πολιτισμού. Στο επερχόμενο επεισόδιο του podcast του με τον Μπρους Σπρίνγκστεν, Renegades: Born in the USA, ο Ομπάμα εξηγεί ότι έπρεπε να μιλήσει στις κόρες του, τη Σάσα και τη Μάλια, για την ιδέα της τοξικής αρρενωπότητας και για το πώς θα μπορούσε να τις επηρεάσει ως γυναίκες.

IG @barackobama

O Ομπάμα λέει στον Σπρίνγκστεν, ότι αναμένεται από τα αγόρια να είναι πολύ αρρενωπά, να είναι καλοί στον αθλητισμό και να είναι “άντρες” όλη την ώρα. Αυτό, σε συνδυασμό με μερικά επιπλέον στοιχεία δημιουργεί την τέλεια καταιγίδα για να αναπαραχθεί η βία, κάτι που όπως σημειώνει ο πρώην πρόεδρος, οι Αμερικανοί ακόμη δεν κατανοούν.

View this post on Instagram

A post shared by Barack Obama (@barackobama)

Σημείωσε ότι έχει μιλήσει με τους φίλους των θυγατέρων του για την παραδοσιακή αρρενωπότητα και για το πώς οι άνθρωποι σήμερα μπορούν να μάθουν βλέποντας πράγματα που θεωρούνται τοξικά στις μέρες μας, όπως η ιεράρχηση της “σεξουαλικής κατάκτησης” και η “δημιουργία χρημάτων” πάνω από τη μεταχείριση ανθρώπων με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

«Το μόνο καθοριστικό και δημοφιλές στην κουλτούρα του να είσαι άντρας, του να είσαι αρρενωπός, είναι ότι υπερέχεις στον αθλητισμό, τη σεξουαλική κατάκτηση και την βία. Kαι η βία, αν είναι τουλάχιστον υγιής, εντάσσεται στον αθλητισμό. Αργότερα, προστίθεται σε αυτόν τον ορισμό και το κερδίζω χρήματα»​.

Ο Ομπάμα συνέχισε λέγοντας ότι το κίνημα Me Too και οι γυναίκες που αναζητούν ίση αμοιβή είναι δύο άλλα πράγματα που δεν έχουν αντιμετωπιστεί πλήρως.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, ο Ομπάμα και ο Σπρίνγκστεν μιλούν επιπλέον για τη γενική στάση της κοινωνίας απέναντι στην αρρενωπότητα και πώς έχει αλλάξει – ή δεν έχει αλλάξει – καθώς οι άνθρωποι μαθαίνουν πλέον περισσότερα για το Me Too, εκτίθενται στο φεμινισμό και βλέπουν περισσότερες γυναίκες να αναλαμβάνουν την εξουσία και να επηρεάζουν την αμερικανική πολιτική και τον πολιτισμό.

Ακούστε το podcast εδώ