Ο Άλκης Μιχαήλ μας δείχνει πώς να φτιάξουμε τοστ με κουακαμόλε και κέιλ

Ένα νέο εστιατόριο αποκλειστικά με vegan γεύσεις προσγειώθηκε πριν από έναν μήνα στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας, και συγκεκριμένα στο Niki Athens Hotel. To Winners ξεχώρισε γιατί το φαγητό του, το οποίο έχει επιμεληθεί ο Άλκης Μιχαήλ, έχει κερδίσει ακόμη και όσους δεν ακολουθούν τη συγκεκριμένη διατροφή. Και σε αυτό βρίσκεται όλη η μαγεία.

ΥΛΙΚΑ

Για τη γουακαμόλε

2 αβοκάντο μαλακά

1 κίτρινη πιπεριά

1 μάνγκο

1 κ.σ. λάδι

1 κόκκινη πιπεριά τσίλι

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

6 ντοματάκια ψιλοκομμένα

Ένα ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο

Χυμό από 1 λάιμ

Αλάτι, πιπέρι

Για το κέιλ

50 γραμμ. κέιλ κομμένα με το χέρι σε κομματάκια

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Χυμό από 1 λάιμ

Αλάτι

Για το σερβίρισμα

2 φέτες μαύρο ψωμί

2 κ.σ. ηλιόσπορο

2 κ.σ. κολοκυθόσπορο

6 ντοματάκια κομμένα στη μέση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γουακαμόλε: Σε ένα μπολ βάζουμε τα καθαρισμένα αβοκάντο μαζί με το κρεμμύδι, τα ντοματάκια, το κόλιαντρο, χυμό λάιμ και αλάτι. Λιώνουμε όλα τα υλικά με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνουν κρέμα ή να πετύχουμε την υφή που θέλουμε. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά, το μάνγκο και το τσίλι και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ με το αβοκάντο. Ανακατεύουμε καλά και ελέγχουμε τη γεύση για αλάτι.

 Για το κέιλ: Βάζουμε ένα τηγανάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα το κέιλ. Σοτάρουμε για 1 λεπτό, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Τέλος, σβήνουμε με τον χυμό λάιμ και αφήνουμε στην άκρη.

Για το στήσιμο του πιάτου: Βάζουμε τη γουακαμόλε πάνω στο ψωμί. Ρίχνουμε ηλιόσπορο και κολοκυθόσπορο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμένα ντοματάκια. Τελειώνουμε με το κέιλ πάνω από όλα.

Φωτογραφία: Νίκος Μαλιάκος

Επιμέλεια: Κρίστελ Λιάκου