Ο Άλκης Μιχαήλ μας δείχνει πώς να φτιάξουμε χυλό βρώμης με μπανάνα και blueberries

Ένα νέο εστιατόριο αποκλειστικά με vegan γεύσεις προσγειώθηκε πριν από έναν μήνα στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας, και συγκεκριμένα στο Niki Athens Hotel. To Winners ξεχώρισε γιατί το φαγητό του, το οποίο έχει επιμεληθεί ο Άλκης Μιχαήλ, έχει κερδίσει ακόμη και όσους δεν ακολουθούν τη συγκεκριμένη διατροφή. Και σε αυτό βρίσκεται όλη η μαγεία.

ΥΛΙΚΑ

50 γραμμ. βρόμη (χωρίς γλουτένη)

50 γραμμ. blueberries

50 γραμμ. καρύδια

1 μπανάνα

20 γραμμ. Ηλιόσπορο

50 γραμμ.σταφίδα ξανθιά

120 ml φυτικό γάλα

2 κ.γ. κανέλα

2 κ.σ. σιρόπι αγαύης

Για το σερβίρισμα

Φυτικό γιαούρτι βανίλιας

Σιρόπι αγαύης

Φρέσκα μύρτιλλα (blueberries)

Φρέσκια μπανάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα καρύδια μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, τη βρόμη και βράζουμε μερικά λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει η βρόμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε πιο πολύ γάλα ή νερό. Στο μεταξύ, σε ένα μπολάκι λιώνουμε την μπανάνα με το πιρούνι και ρίχνουμε μέσα τα καρύδια, τα blueberries, τους ηλιόσπορους, τη σταφίδα, κανέλα και σιρόπι. Ανακατεύουμε το μείγμα και προσθέτουμε τη βρόμη. Ανακατεύουμε ξανά καλά. Βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 20×15 και ψήνουμε για 2 λεπτά στον φούρνο. Όταν πάρει χρυσαφί χρώμα, το σερβίρουμε σε βαθύ μπολ μαζί με γιαούρτι, φρέσκα φρούτα και σιρόπι αγαύης.

Επιμέλεια: Κρίστελ Λιάκου

Φωτογραφία: Νίκος Μαλιάκος