Ντίνα Νικολάου: Φτιάξτε την τέλεια τυρόπιτά της με 3 τυριά

Η Ντίνα Νικολάου λατρεύει να μαγειρεύει για το γιορτινό τραπέζι. Η τυρόπιτά της με 3 τυριά και κρόσσια φύλλου είναι μια συνταγή που πάντα ενθουσιάζει τους καλεσμένους της –και θα ξετρελάνει και τους δικούς σας.syntages-people-238-8Τυρόπιτα με μυζήθρα, φέτα, γραβιέρα & κρόσσια φύλλου Υλικά 1/2 κιλό φύλλο κρούστας ή φύλλο Βηρυτού 2 φλιτζ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα 1 φλιτζ. τριμμένη μυζήθρα 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα Κρήτης 1 κ.σ. πάπρικα σε νιφάδες Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 150 γραμμ. λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο Για την κρέμα 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 200 γραμμ. στραγιστό γιαούρτι ½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο 2 φλιτζ. τσαγιού γάλα εβαπορέ Εκτέλεση Σε μια γαβάθα αναμειγνύουμε τα τυριά και την πάπρικα. Παίρνουμε το ρολό με τα φύλλα κρούστας και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, σαν κρόσσια. Ξεχωρίζουμε με τα χέρια τις λωρίδες ζύμης και τις αφήνουμε να ξεραθούν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη ένα ταψάκι. Στρώνουμε τη μισή ποσότητα από τις λωρίδες φύλλου και τις περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από τη λιωμένη μαργαρίνη. Απλώνουμε πάνω το μείγμα με τα τυριά και πασπαλίζουμε με μπόλικο μαυροπίπερο. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες ξεραμένες λωρίδες φύλλων. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη μαργαρίνη. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε και χτυπάμε τα υλικά της κρέμας και τα ρίχνουμε πάνω από την πίτα. Ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα. Βγάζουμε την πίτα από το φούρνο και την κόβουμε σε κομμάτια. Πηγή: www.peoplegreece.com Ακολουθήστε το InStyle στο instagram]]>

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα