Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και κοσκινίζουμε.

2. Στο μίξερ βάζουμε το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, το νερό και ανακατεύουμε για 1 με 2 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε στη μέτρια ταχύτητα.

3. Σε ένα μπολ βάζουμε τη σόδα με το ξύδι, ανακατεύουμε και όπως αφρίζει το προσθέτουμε στο μίξερ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλο ένα λεπτό.

4. Λαδώνουμε το ταψί, βάζουμε λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και βάζουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ:

500 γρμ. αλεύρι
35 γρμ. κακάο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1/2 φλ. καλαμποκέλαιο
1 1/2 φλ. ζάχαρη
2 φλ. χλιαρό νερό
1 κ.γ. μπέικιν σόδα
2 κ.σ. άσπρο ξύδι

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα