NESPRESSO Truffles with mint

1. Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το βούτυρο. Προσθέτουμε τον ζεστό εσπρέσο  που έχουμε φτιάξει προηγουμένως στην κατσαρόλα και περιμένουμε να ζεσταθεί.

2. Σε ένα μπολάκι, βάζουμε κρύο νερό και βουτάμε τα φύλλα ζελατίνας να μουλιάσουν για 5 λεπτά.

3. Ανακατεύουμε το μίγμα μας συνεχώς, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη για περίπου 4-5 λεπτά.

4. Όταν δούμε ότι το μίγμα μας αρχίζει και κολλάει ελαφρώς στις άκρες της κατσαρόλας (ένα στάδιο πριν βράσει), βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης ένα ένα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.

5. Σε αυτό το σημείο, ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει και να  γίνει το μίγμα ομοιόμορφο.

6. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σε ένα τετράγωνο ταψί που έχουμε λαδώσει και στο οποίο έχουμε βάλει και λαδόκολλα. Aφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 10-12 ώρες.

7. Βγάζουμε από το ταψί την επόμενη μέρα, κόβουμε τετράγωνα  κομμάτια και τα βουτάμε αμέσως στο κακάο.

8. Τα τινάζουμε και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

 

ΥΛΙΚΑ:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ.σ. γλυκόζη
100 γρ. βούτυρο
1 κάψουλα Εκλεκτής Ποικιλίας Nespresso Chocolate Mint (40 ml)
4 φύλλα ζελατίνης
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.γ. essence δυόσμο (προαιρετικά για πιο έντονη γεύση)
2 φλιτζάνια κακάο (για πασπάλισμα)

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα