Μους σοκολάτας με πορτοκάλι

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια για 2-4 λεπτά περίπου και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά. Στο τέλος βάζουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε λίγο και τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους για 2-3 λεπτά, πριν προσθέσουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ασπρίσει και να αφρίσει το μίγμα. Ρίχνουμε τη χλιαρή λιωμένη σοκολάτα στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη σαντιγί. Μόλις ενωθούν τα υλικά, ρίχνουμε σταδιακά τη μαρέγκα και ανακατεύουμε σιγά, για να μη χάσουμε τον αέρα. Μόλις ενωθούν τα υλικά, βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και το μοιράζουμε σε ποτηράκια. Βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες. Αφού έχει παγώσει η μους στα ποτήρια, λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με έναν αναδευτήρα μέχρι να γυαλίσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε την εσάνς πορτοκάλι και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε μικρή ποσότητα πάνω από τη μους. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ:

250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα (λιωμένη σε μπεν μαρί)
6 ασπράδια
1/2 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
6 κρόκους
1/4 κούπας ζάχαρη
350 ml κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί)
Για την κρέμα σοκολάτα με πορτοκάλι 125 γρ. σοκολάτα
100 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. εσάνς πορτοκάλι
3 κ.σ. γιαούρτι