Misty Copeland: Αυτό το βραδινό τρώει η διάσημη αμερικανίδα μπαλαρίνα
Η μπαλαρίνα, Misty Copeland αποκαλύπτει στο The New York Times Style Magazine, το φαγητό που λατρεύει να μαγειρεύει, μόλις επιστρέφει στο σπίτι της μετά τις πρόβες της. Μετά από πολλές ώρες προπόνησης αλλά και μιας διατροφής που περιλαμβάνει πολλά υγιεινά σνακ-αντί για μεσημεριανό- η Copeland επιλέγει να μαγειρέψει ένα υγιεινό γεύμα και δίνει τη συνταγή:
Η συνταγή για Φιλέτο γλώσσας με σοταρισμένο kale

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Misty Copeland (@mistyonpointe) on

Για την σοταρισμένη λαχανίδα (kale)
2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
1  κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
1 κουτάλι θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε κυβάκια
2 ματσάκια κατσαρό kale
4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
Ελάχιστο λευκό ξύδι
Αλάτι και πιπέρι
Καυτερή sauce για γεύση
Για το ψάρι
2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
2 φιλέτα γλώσσας
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση
Για να φτιάξετε την λαχανίδα,τοποθετήστε την κατσαρόλα στο μάτι σε υψηλή θερμοκρασία. Ρίξτε κάποιες σταγόνες ελαιόλαδο στην κατσαρόλα,μετά προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Μετά ρίξτε τις σκελίδες σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι και μαγειρέψτε το για 1 λεπτό. Κόψτε τα φύλλα της λαχανίδας -φροντίστε να είναι όλα τα φύλλα παρόμοιου μεγέθους -και μετά ρίξτε τα στην κατσαρόλα. Προσθέστε τον ζωμό λαχανικών στην κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει. Προσθέστε το λευκό ξύδι μαζί με το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε το να σιγοβράσει για 40 λεπτά. Πιάστε με μια λεβίδα την σοταρισμένη λαχανίδα,βάλτε την σε ένα πιάτο και ρίξτε λίγη καυτερή sauce για να νοστιμίσει.
Ξεκινήστε με τα φιλέτα της γλώσσας 15 λεπτά πριν τελειώσετε με την λαχανίδα. Ρίξτε το ελαιόλαδο  στο τηγάνι και ζεστάνετε σε μέτρια θερμοκρασία. Πασπαλίστε τα φιλέτα με αλάτι και πιπέρι και τοποθετήστε τα στο τηγάνι απο την πλευρά της πέτσας. Αφήστε τα φιλέτα να ψηθούν για περίπου 3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Αναποδογυρίστε τα φιλέτα για να ψηθούν και από την άλλη τους πλευρά για 2-3 λεπτά. Τέλος, βγάλτε τα φιλέτα απο το τηγάνι και σερβίρετε απευθείας με την λαχανίδα.
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα