Μήπως είστε ακατάστατοι; Διαβάστε κάτι που σας ενδιαφέρει

Μήπως ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που θεωρούν πως η λέξη οργάνωση είναι συνώνυμη με την επιτυχία; Τότε αξίζει να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο διότι μία ακόμη νέα έρευνα έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα.

Η ψυχολόγος Kathleen Vohs, από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα ύστερα από πολύμηνη έρευνα που περιελάμβανε μια σειρά από πειράματα κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα άτομα που έχουν ακατάστατο δωμάτιο έχουν μεγαλύτερη ευελιξία και δημιουργικότητα σε σχέση με εκείνα που έχουν τακτοποιημένο το χώρο τους.

Πώς όμως η επιστήμονας ορίζει την δημιουργικότητα;

«Δημιουργικότητα»: στην συγκεκριμένη λέξη έχουν αποδοθεί διάφορες ερμηνείες που αποτελούνται από πλήθος ορισμών.  Δημιουργικότητα για την Vohs είναι κάτι αόριστο και οτιδήποτε πέρα από το «συμβατικό» σκεπτικό. Για παράδειγμα, η «αντισυμβατική» θέση πραγμάτων στο χώρο προωθεί την δημιουργία. Υποστηρίζει δηλαδή, πως αν πετάτε τα ρούχα σας στο πάτωμα ενώ η ντουλάπα σας είναι ακριβώς δίπλα σας, σκέφτεστε έξω από τα πλαίσια ενός συμβατικού συλλογισμού αυξάνοντας έτσι την παραγωγικότητά σας.

Θυμηθείτε το σκεπτικό του Albert Einstein: «Αν ένα ακατάστατο γραφείο είναι ενδεικτικό σημάδι ενός ακατάστατου νου, τι υποδηλώνει, ένα άδειο γραφείο;». Ο Mark Twain, επίσης, είχε ένα ακατάστατο χώρο και γραφείο. Ίσως ακόμη πιο ακατάστατο από αυτό του Einstein. Και αν δεν πειστήκατε ακόμη αρκεί να ψάξετε τη ζωή του Steve Jobs. Πράγματι, ο ιδρυτής της Apple,  είχε άριστες σχέσεις με το χάος και τις επιπτώσεις του στον προσωπικό του χώρο- που μόνο κακές δεν ήταν.

Διαβάστε ακόμη: 

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram