Μίνι cheesecakes

Βάζουμε τα μπισκότα μας στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πούδρα.

Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε για άλλα 30-40 δευτερόλεπτα μέχρι να ανακατευτούν και να σχηματίσουν μια ζύμη.

Σε ενα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε σταδιακά το τυρί κρέμα και τη βανίλια.

Σταματάμε το χτύπημα μόλις αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη κρέμα και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Σε ενα ταψί για cupcakes βάζουμε μέσα σε κάθε βαθούλωμα ένα κομμάτι μεμβράνη (η μέθοδος αυτή θα μας βοηθήσει να βγάλουμε πιο εύκολα το κυπελάκι που φτιάχνουμε).

Στη συνέχεια βάζουμε 1.1/2-2 κ.σ. από το μίγμα του μπισκότου, πατάμε καλά με τα δάχτυλα μας για να κολλήσει στον πάτο αλλά και στις άκρες και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Μόλις οι βάσεις από μπισκότο είναι έτοιμες βάζουμε την κρέμα.

Με την βοήθεια ενός κορνέ διακοσμούμε με ενα βατόμουρο και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ:

200 γρ. Μπισκότα digestive
180 γρ. βούτυρο λιωμένο ελαφρώς
150ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
250 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.γ. υγρή βανίλια ή μια βανίλια
12 βατόμουρα