Μάθετε αν «οι κάπως κακές» σας συνήθειες, είναι σημάδια τελειότητας

Την προσοχή σας παρακαλώ, όλοι εσείς που «τρώτε» τα νύχια σας, περιστρέφετε τα μαλλιά σας, και πειράζετε συνεχώς το δέρμα σας, υπάρχει λόγος που το κάνετε. Η ψυχαναγκαστικές σας συνήθειες να εστιάζετε στο σώμα σας μπορεί πραγματικά να είναι ένα σημάδι ότι είστε τελειομανής, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ. Αυτή η νέα μελέτη του Πανεπιστημίου, εξηγεί ότι οι συμπεριφορές αυτές μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας παρενέργειας του χαρακτηριστικού σας, ότι βαριέστε εύκολα.

Σύμφωνα με την έρευνα, εσείς με αυτές τις επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές μπορεί να είστε και τελειομανείς, που σημαίνει ότι δεν είσαστε ικανοί να χαλαρώσετε και να εκτελέσετε τα καθήκοντά σας σε έναν «κανονικό ρυθμό», επομένως, είστε επιρρεπείς στην απογοήτευση, την ανυπομονησία και την δυσαρέσκεια όταν δεν πετύχετε τους στόχους τους. Επίσης βιώνετε σε υψηλότερα επίπεδα το αίσθημα της πλήξης.  Έτσι,«μασουλάτε» τα νύχια σας,  παραδίδωντας κάποια μορφή «ανταμοιβής» απέναντι στον εαυτό σας.

Οι ερευνητές μελέτησαν 48 συμμετέχοντες, οι μισοί εκ των οποίων είχαν αυτές τις συνήθειες. Τα άτομα ελέγχθηκαν με ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τα συναισθήματά τους (το οποία περιελάμβανε κλίμακες για θυμό, ενοχή, και οξυθυμία) και μια συνέντευξη από έναν κλινικό εκτιμητή. Στη συνέχεια τους υπέβαλαν στα παρακάτω τέσσερα συναισθήματα, πλήξη, απογοήτευση, άγχος, ή χαλάρωση ώστε να εξετάσουν την αντίδρασή τους. Εκείνοι που αισθάνθηκαν περισσότερο άγχος ή πλήξη και όχι χαλαρότητα  ήταν αυτοί που έχουν αυτές τις «όχι και τόσο καλές συνήθειες». Αυτό σημαίνει ότι η κατάσταση σας, δεν οφείλεται απλά σε νευρικότητα. Και αυτή θα είναι η απάντησή σας απέναντι σε αυτούς που σας σχολιάζουν(!). Η  ιδιοτροπία – παραξενιά σας πλέον δικαιολογείτε, χάρη στην επιστήμη.

Διαβάστε ακόμα:

It’s in the bag! Μια κρυφή ματιά στην τσάντα της Ορσαλίας Παρθένη

Celebrity News 19/03: Αυτά είναι τα νέα που πρέπει να ξέρετε σήμερα

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram