Mastiqua: Το ελληνικό ανθρακούχο νερό που κατέκτησε την Αμερική

Ένα νερό διαφορετικό από όλα τα άλλα μπαίνει αποφασιστικά στις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, στο μίνι μπαρ αρκετών κεντρικών ξενοδοχείων της Αθήνας και κάνει δυναμική εμφάνιση στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Πρόκειται για το Mastiqua, το πρώτο ανθρακούχο νερό με βάση το μαστιχόνερο, μια συνταγή που έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα.

Ο ιδιοκτήτης της Concepts ΕΠΕ, Δημήτρης Steinhauer, μιλά για την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των νερών πρόσθετης αξίας που έχει κατακτήσει τους λάτρεις της μαστίχας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το Mastiqua βγήκε στην αγορά πιλοτικά τον Φεβρουάριο του 2012 και τοποθετήθηκε επισήμως στα ράφια στις αρχές του 2013. Η ιδέα γεννήθηκε όταν ο Δημήτρης Steinhauer ταξιδεύοντας σε Ευρώπη και Αμερική παρατηρούσε στα ξενοδοχεία των χωρών που επισκεπτόταν την ύπαρξη τοπικών προϊόντων. Υπήρχε ήδη η εμπειρία με τον Skino, το λικέρ από μαστίχα Χίου και απουσίαζαν από την ελληνική αγορά τα νερά προστιθέμενης αξίας.

«Η ιδέα γεννήθηκε στην Αμερική. Σκέφτηκα γιατί να μην υπάρχει στην Ελλάδα ένα νερό προστιθέμενης αξίας; Ένα ανάλογο μεσογειακό νερό με βάση τη μαστίχα;». Η μαστίχα παράγεται μόνο σε ένα σημείο στον κόσμο, στο νότιο τμήμα της Χίου και αυτό ήταν το εισιτήριο που έμελε να κάνει το Mastiqua μοναδικό στον κόσμο. Μέχρι σήμερα, δεν έχει ακόμα εξηγηθεί το μυστήριο της παρουσίας της μαστίχας σε αυτήν τη γωνιά της ανατολικής Μεσογείου. Το φυτό αυτό αποτέλεσε βασικό συστατικό της Ιπποκράτειας Θεραπευτικής, μονοπώλιο των Βυζαντινών αυτοκρατόρων και λάφυρο των Γεννουατών κατακτητών εξαιτίας των ευεργετικών για τον ανθρώπινο οργανισμό ιδιοτήτων του.

Διαβάστε περισσότερα στο www.fortunegreece.com