Marisa Churchill: Διαβάστε τις πιο τέλειες συνταγές με λίγες θερμίδες από την ελληνοαμερικανίδα chef

Μους λεμόνι με μύρτιλλα και φρέσκο βασιλικό

Υλικά (για 3-4 μερίδες)
Ανά μερίδα: 190 θερμίδες, 8 γραμμ. λιπαρά, 42 γραμμ. υδατάνθρακες,
55 mg χοληστερίνη
165 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
118 γραμμ. γιαούρτι Total 0%
28 γραμμ. ή 3 κ.σ. άσπρη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
37 γραμμ. ή 3 κ.σ. ζάχαρη
½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
80 γραμμ. ή 2/3 φλιτζ. μύρτιλα ή
φρέσκες φράουλες)
2 κ.γ. φρέσκο ψιλοκομμένο
βασιλικό (μόνο τα φύλλα)

Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος στην πιο υψηλή ταχύτητα, προσθέτοντας σιγά σιγά τη ζάχαρη. Όταν η κρέμα γίνει παχιά σαν σαντιγί, προσθέστε το γιαούρτι, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί. Σε ένα μπολ ρίξτε 2 κ.γ. νερό με τη σοκολάτα και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα περίπου. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει εντελώς. Ρίξτε τη σοκολάτα και το ξύσμα λεμονιού μέσα στη σαντιγί και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά. Μοιράστε τη μισή ποσότητα μους στα ποτήρια. Βάλτε από πάνω τη μισή ποσότητα από τα μύρτιλα και το βασιλικό. Ρίξτε την υπόλοιπη μους και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα μύρτιλα και το βασιλικό. Μπορείτε να σερβίρετε αμέσως.

marisa churchill, keik sokolatas, liges thermides

Σοκολατένια «Devil’s Food» Cakes

Υλικά (για 12 μερίδες)
Ανά μερίδα: 220 θερμίδες, 11,5
γραμμ. λιπαρά, 43 γραμμ. υδατάνθρακες, 28 mg χοληστερίνη
Για το κέικ
345 γραμμ. αλεύρι για όλες
τις χρήσεις
315 γραμμ. ζάχαρη
90 γραμμ. άγλυκο κακάο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. αλάτι
295 ml γάλα με χαμηλά
λιπαρά
2 κ.σ. ξίδι
223 γραμμ. γιαούρτι Total
(στραγγιστό) 2%
2 αυγά
2 ασπράδια
1 κ.σ. ελαιόλαδο ήπιας
γεύσης
60 γραμμ. ωμά τριμμένα
παντζάρια

Για την επικάλυψη
227 γραμμ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
57 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
270 γραμμ. ζάχαρη άχνη
26 γραμμ. άγλυκο κακάο
½ κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση
Για το κέικ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C, με τη σχάρα στο μεσαίο επίπεδο. Λαδώστε δύο φόρμες 22 εκατοστών. Σε μια μεγάλη λεκάνη, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σε μια άλλη μεγάλη λεκάνη, αναμείξτε το γάλα, το ξίδι, το γιαούρτι, τα αυγά, τα ασπράδια και το ελαιόλαδο. Τρίψτε τα ωμά παντζάρια και ρίξτε τα στο μπολ με τα υγρά υλικά. Κάντε μια τρύπα στη μέση της λεκάνης με το αλεύρι και ρίξτε μέσα τα υγρά υλικά. Με το χέρι ή με σύρμα αναμείξτε για 1 λεπτό. Μοιράστε το μείγμα στις δύο φόρμες. Ψήστε τα κέικ περίπου 30 λεπτά. Για να καταλάβετε ότι είναι έτοιμα, βυθίστε ένα μαχαίρι στη μέση και, αν βγει καθαρό, έχουν ψηθεί. Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν 3
ώρες.

Για την επικάλυψη Χτυπήστε στο μίξερ για ένα λεπτό το τυρί κρέμα μαζί με το βούτυρο σε μια μεσαίου μεγέθους λεκάνη. Κοσκινίστε την άχνη ζάχαρη και το κακάο πάνω στο μείγμα. Συνεχίστε να χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέστε τη βανίλια, ανακατεύοντας 1 λεπτό ακόμα ή μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Με μια μεταλλική παλέτα, απλώστε την επικάλυψη πάνω σε ένα κέικ. Βάλτε το δεύτερο κέικ από πάνω και απλώστε την υπόλοιπη επικάλυψη. Μπορείτε να το σερβίρετε αμέσως. Αν υπάρχουν περισσεύματα, μπορείτε να τα διατηρήσετε σε θερμοκρασία δωματίου, τυλιγμένα, για δύο μέρες.

Διαβάστε όλες τις συνταγές στο νέο InStyle που κυκλοφορεί.