#MamaPeinao – O Τάσος Αντωνίου μας δείχνει την αυθεντική συνταγή για καρμπονάρα

Αυθεντική καρμπονάρα με αυγό από τον Τάσο Αντωνίου. Κλασική ιταλική συνταγή για καρμπονάρα με αυγό και εύκολη, γρήγορη και κρεμώδη σάλτσα που θα λατρέψετε!
Υλικά
  • 200 γρ. σπαγγέτι
  • 100 γρ. καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. πεκορίνο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente.
  • Σοτάρουμε το μπέικον σε τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αφήνουμε να βγάλει τα αρώματά του. Με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά για να σχηματιστεί η σάλτσα. Μεταφέρουμε τα βρασμένα σπαγγέτι στο τηγάνι.
  • Σε μπολ χτυπάμε το αυγό με το τυρί πεκορίνο. Προσθέτουμε το μείγμα αυγού στα ζυμαρικά στο τηγάνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά ανακινώντας το σκεύος ζωηρά. Τρίβουμε επιπλέον πεκορίνο στην καρμπονάρα μας.
  • Σερβίρουμε τη μακαρονάδα σε πιάτα και την απολαμβάνουμε ζεστή.