#Mama Peinao: Ο Τάσος Αντωνίου ετοιμάζει τσουρέκι με σοκολάτα και πραλίνα φουντουκιού

Τσουρέκι με σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε αυτό το πεντανόστιμο γεμιστό τσουρέκι σοκολάτας και πραλίνας σήμερα!

Υλικά

  • 1 συσκευασία μείγμα για τσουρέκι Easy Bake
  • 140 γρ. χλιαρό νερό
  • 50 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 1 αυγό
  • τσιπς σοκολάτας για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

  • Αναμειγνύουμε τη μαγιά με χλιαρό νερό περίπου στους 40οC ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Παράλληλα ρίχνουμε το περιεχόμενο της συσκευασίας στον μεγάλο κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε την ενεργοποιημένη μαγιά στα στερεά υλικά.
  • Ξεκινάμε το χτύπημα στο μίξερ μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα με το εξάρτημα του γάντζου. Όταν σχηματιστεί μια ζύμη που έχει τυλιχτεί γύρω από τον γάντζο του μίξερ, σταματάμε το χτύπημα. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
  • Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 50οC και βάζουμε το ζυμάρι μας με τον κάδο στη στόφα για 30 λεπτά. Το ζυμάρι πρέπει να διπλασιαστεί σε όγκο και να αφρατέψει.
  • Βάζουμε τον κάδο ξανά στο μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα, πάντα με το εξάρτημα του γάντζου. Η ζύμη πρέπει να τυλιχτεί ξανά σε μπάλα γύρω από τον γάντζο. Στη συνέχεια βάζουμε ξανά τη ζύμη για 30 λεπτά στη στόφα με τον κάδο.
  • Με τη βοήθεια μιας χούφτας μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας. Κόβουμε τη ζύμη σε τρια ίσα κομμάτια. Με τα χέρια πλάθουμε κάθε κομμάτι σε αφράτο φυτίλι. Παίρνουμε ένα από τα τρια φυτίλια και με τα χέρια το πλαταίνουμε ώστε να απλώσουμε τη γέμιση. Με τη βοήθεια μια σακούλας ζαχαροπλαστικής ή μιας σπάτουλας σχηματίζουμε μια λωρίδα με πραλίνα φουντουκιού. Καλύπτουμε την πραλίνα με την άλλη άκρη της ζύμης και συνεχίζουμε μέχρι το τέλος του φυτιλιού. Με τα χέρια ρολάρουμε απαλά το φυτίλι ώστε να κλείσει ομοιόμορφα.
  • Στήνουμε τώρα όλα τα φυτίλια κάθετα, το ένα δίπλα στο άλλο. Ξεκινάμε να πλέκουμε από τη μέση συνεχίζοντας προς τα κάτω και μετά προς τα πάνω. Στο τέλος της πλεξούδας αφήνουμε ένα λεπτό ζυμαράκι το οποίο πιέζουμε και τοποθετούμε πάνω στην πλεξούδα. Μεταφέρουμε το τσουρέκι μας στη λαμαρίνα του φούρνου στρωμένη με λαδόκολλα.
  • Βρέχουμε επιφενειακά το τσουρέκι με λίγο νερό και το μεταφέρουμε για τελευταία φορά στη στόφα για 30 λεπτά. Στη συνέχεια αλείφουμε το φουσκωμένο τσουρέκι με χτυπημένο αυγό ώστε να γυαλίσει. Πασπαλίζουμε από πάνω τσιπς σοκολάτας για διακόσμηση.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC για 40 λεπτά.