#Mama Peinao: Ο Τάσος Αντωνίου ετοιμάζει κουραμπιέδες με με 5 υλικά

Κουραμπιέδες βουτύρου παραδοσιακοί από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε πεντανόστιμους και αφράτους κουραμπιέδες, το παραδοσιακό γλυκό που δεν λείπει από κανένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Οι κουραμπιέδες είναι ίσως το πιο αγαπημένο χριστουγεννιάτικο γλυκό. Κάθε Χριστούγεννα, στο σπίτι θα γίνουν τσακωμοί για τα μελομακάρονα ή τους κουραμπιέδες. Ποιος, δηλαδή, θα φάει τα περισσότερα!

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα μπισκότο με πλούσια γεύση και αρώματα βουτύρου. Ποιο είναι το μυστικό για να βγουν μυρωδάτοι, τραγανοί και αφράτοι;

Μερικές συμβουλές για να φτιάχνετε τους καλύτερους κουραμπιέδες:

  • Επιλέξτε αυστηρά και μόνο αιγοπρόβειο βούτυρο, για να φτιάξετε κουραμπιέδες όπως παλιά, με πλούσιο άρωμα και ανάλαφρη, βελούδινη υφή.
  • Όσο πιο αφράτο γίνεται το μείγμα του βουτύρου, τόσο πιο αφράτοι θα γίνουν.
  • Για να αφρατέψει καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, χρειάζεται πολύ δυνατό χτύπημα. Αντίθτετα, από τη στιγμή που θα προστεθεί το αλεύρι στο μείγμα, πρέπει το χτύπημα να γίνεται αργά, σε χαμηλή ταχύτητα. Έτσι θα διατηρηθεί η αφράτη υφή που έχει αποκτήσει το μείγμα.
  • Το ψήσιμο γίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες και όχι πάρα πολύ. Διαφορετικά ο κουραμπιές θα αποκτήσει τραχιά και σκληρή υφή, ενώ το χρώμα του δεν θα είναι άσπρο.
  • Μπορείτε είτε να πασπαλίσετε τον κουραμπιέ με ζάχαρη άχνη όταν είναι κρύος, είτε όταν είναι ζεστός.
  • Πάντα πρέπει να τους σκεπάζουμε καλά στην πιατέλα γιατί απορροφούν πολύ εύκολα την υγρασία του περιβάλλοντος και νοτίζουν.
  • Για να τους διατηρήσετε για αρκετό διάστημα, αποθηκεύστε τους σε κουτί κατάλληλο για τρόφιμα που κλείνει ερμητικά.