La Divina dinner

Τόνια Βασιλοπούλου, Άντα Ηλιοπούλου, Τομ Βολφ και Δωροθέα Μερκούρη.

Στην Προεδρική σουίτα Marie Christine του St. George Lycabettus παρέθεσαν δεξίωση για 15 προσωπικότητες η Άντα Ηλιοπούλου και ο Tom Volf, Πρόεδρος του Callas Foundation του Παρισιού, συγγραφέας του βιβλίου “Μαρία Κάλλας: Γράμματα και Αναμνήσεις», σκηνοθέτης και παραγωγός της ομώνυμης παράστασης της Monica Bellucci καθώς και της ταινίας-ντοκιμαντέρ Maria by Callas της Filmtrade.

Οι Duo Violins, Δημήτρης Ίσαρης και Γιώργος Γαϊτάνος με τον Τομ Βολφ και Άντα Ηλιοπούλου.

Σε ένα μακρύ τραπέζι στρωμένο με μαύρο τραπεζομάντηλο, χρυσά εντυπωσιακά σουπλά και λαμπερές λεπτομέρειες σχεδιάστηκε από την Αντουανέτα Κουτσουράδη μια σύνθεση με λευκά πλουμόζ μέσα από τα οποία ξεπηδούσαν κατακόκκινα τριαντάφυλλα που δημιούργησαν μια εικαστική παρέμβαση στο δείπνο. Η δεξίωση ξεκίνησε με τρία cocktails από το διάσημο Prosecco One & Only της Fantinel: κλασικό βενετσιάνικο Bellini με ροδάκινο, το Casta Diva και το Celeste Aida με φράουλα.

Η Tosca με φρέσκο λαβράκι με κρέμα μελιτζάνας, μπρόκολο ρομανέσκο & μαστίχα βινεγκρέτ και σάλτσα φινόκιο με εσπεριδοειδή.

Το μενού του executive chef Βασίλη Μήλιου ήταν εμπνευσμένο από τα δείπνα που διοργάνωνε η Μαρία Κάλλας στο σπίτι της στο Παρίσι για τους στενούς της φίλους. Το κάλεσμα ήταν μόνο για 15 προσωπικότητες από Ελλάδα και Αμερική, στις οποίες ο Tom Volf υπέγραψε και δώρισε το βιβλίο του «Μαρία Κάλλας: Γράμματα και αναμνήσεις», που την επόμενη μέρα παρουσιάστηκε επισήμως από τις Εκδόσεις Πατάκη στο Μέγαρο Μουσικής. Ο γνωστός συγγραφέας υπέγραψε τα βιβλία με ένα συλλεκτικό στυλό Tibaldi που ήρθε ως δώρο από την οικογένεια Μανιάρα.

Το Migniardise Carmen, που ήταν ένα μίνι μακαρόν ως καρδιά ενός αληθινού κατακόκκινου τριαντάφυλλου.

Μόλις οι καλεσμένοι κάθισαν στο τραπέζι, εμφανίστηκε ξαφνικά το γνωστό ντούετο με τα ηλεκτρικά βιολιά Duo Violins, Δημήτρης Ίσαρης και Γιώργος Γαϊτάνος που εντυπωσίασαν παίζοντας μια σειρά γνωστών κομματιών αλλά με τον δικό τους σύγχρονο προσωπικό τρόπο. Ο Tom Volf σηκώθηκε όρθιος κάνοντας μια πρόποση για να ευχαριστήσει τους καλεσμένους και την καλή του φίλη από το Παρίσι, Άντα Ηλιοπούλου για το ταξίδι που του οργάνωσε στην Ελλάδα και είπε μεταξύ άλλων: «Αγάπησα πολύ την Ελλάδα από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε με την Monica Bellucci εδώ. Έχω σκέψεις να επανέρχομαι στην όμορφη χώρα σας συχνά, έχοντας πολλά νέα σχέδια που θα ήθελα να πραγματοποιήσω μέσα στο επόμενο διάστημα, τόσο όσο αφορά νέες παραγωγές με Έλληνες συντελεστές όσο και για το Foundation της Κάλλας Παρισιού που αυτή την στιγμή ετοιμάζει το Μουσείο της Κάλλας».

Το τραπέζι του δείπνου στην Προεδρική Σουίτα του St. George Lycabettus με κομψή εικαστική σύνθεση με τριαντάφυλλα από την Antoinetta Koutsouradi.

Το δείπνο ξεκίνησε αμέσως μετά την πρόποση. Όλα τα πιάτα της βραδιάς είχαν ονόματα από όπερες που αγαπούσε η Μαρία Κάλλας. Ως welcome ήρθε το «Turandot» που ήταν μια Amuse Bouche από κολοκύθα. Η «Madame butterfly» ήταν το πρώτο πιάτο με μια τραγανή πεταλούδα ως ντεκόρ να συνοδεύει τον τρυφερό αστακό με σάλτσα hollandaise και μπουκέτο με βλαστάρια σπαραγγιών. Το κυρίως πιάτο λεγόταν «Tosca», φρέσκο λαβράκι με κρέμα μελιτζάνας, μπρόκολο ρομανέσκο & μαστίχα βινεγκρέτ και σάλτσα φινόκιο με εσπεριδοειδή.

Το Turandot, μια Amuse Bouche από κολοκύθα.

Το δείπνο συνόδευσαν οι βραβευμένοι Ιταλικοί οίνοι Fantinel με το Borgo Tesis pinot grigio, ένα λευκό κρασί με ζωηρό σώμα και λουλουδάτα αρώματα καθώς και τα βραβευμένα Sun Goddess by Mary J.Blige & Marco Fantinel σε pinot grigio ramato με μια σύνθεση από ροδάκινο, πεπόνι και βατόμουρα σε γήινες νότες αλλά και το αντίστοιχο sauvignon blanc με τροπικές και πικάντικες νότες κίτρινης πιπεριάς, μπανάνας και πεπονιού.

Το αγαπημένο επιδόρπιο του Τομ Βολφ Rosa Ispahan, ένα μεγάλο μακαρόν με γεύση τριαντάφυλλο γεμάτο με ροδοπέταλο και κρέμα λίτσι, διακοσμημένο με φρέσκα σμέουρα.

Το επιδόρπιο ήταν μια επιλογή που είχε ζητήσει ο ίδιος ο Tom Volf να υπάρχει στο μενού, το αγαπημένο του «Rosa Ispahan», ένα μεγάλο μακαρόν με γεύση τριαντάφυλλο γεμάτο με ροδοπέταλο και κρέμα λίτσι, διακοσμημένο με φρέσκα σμέουρα. Κατά την ώρα του γλυκού μαζί με τον καφέ κατεύθασε στο τραπέζι και ένα χοτ πινκ μουσικό κουτί του gourmet γαλλικού Οίκου τσαγιού Mariage Frères που χρονολογείται από το 1854. Ανοίγοντας το κουτί οι μελωδίες της Madame Butterfly συνόδευσαν το Migniardise Carmen, που ήταν ένα μίνι μακαρόν ως καρδιά ενός αληθινού κατακόκκινου τριαντάφυλλου μέσα στο οποίο σερβιρίστηκε.

Την επιμέλεια όλης της δεξίωσης είχε η κυρία Άντα Ηλιοπούλου (Fantinel). Από τις 2 Δεκεμβρίου που είναι τα γενέθλια της Maria Callas στο σινεμά του ξενοδοχείου St. George Lycabettus σε συνεργασία με την Film trade θα προβάλλεται η ταινία του Tom Volf Maria by Callas και παράλληλα στο βραβευμένο εστιατόριο La Suite θα υπάρχει το Callas menu, βασισμένο στα δείπνα που η σοπράνο διοργάνωνε.